Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

08.02.2022

Розпочався конкурс проєктів з розвитку безпеки в громадах

Громадська організація «Інститут миру і порозуміння» (ІМіП) оголошує конкурс проєктів з розвитку безпеки в громадах.

«Метою конкурсу є відбір проектів неурядових організацій, що працюють з вразливими групами населення, а саме: особами, що звільнилися з місць позбавлення волі; наркозалежними; особами, що живуть з ВІЛ; хворими на туберкульоз; секс-працівниками та секс-працівницями. Проекти мають бути спрямованими на посилення потенціалу громад реалізовувати системні зміни у сфері безпеки, пов’язані з особливими загрозами та потребами вразливих груп населення. Очікується, що за їх результатами зростуть можливості громад відповідати на нестандартні та непрогнозовані виклики з фокусом на врахуванні потреб у безпеці, в тому числі доступі до послуг охорони здоров’я вразливих груп. Цей конкурс проєктів проводиться ГО «Інститут миру і порозуміння» в рамках програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження», — розповідають організатори.

Інформація про конкурс:

У березні 2020 року Україна зіштовхнулася зі світовою пандемією коронавірусу COVID-19, що швидко розповсюджується.

В кризовій ситуації, за тимчасової відсутності державних політик та керівництв щодо реакції на пандемію, перший удар прийняли на себе заклади охорони здоров’я, правоохоронні структури, місцеві адміністрації та органи місцевого самоврядування. Протягом березня-липня 2021 року громади напрацьовували практики кризового управління і збереження рівня безпеки на місцях. Особливо незахищеними перед наслідками пандемії виявилися вразливі групи населення, які зіштовхнулися з найбільшими труднощами при отриманні базових адміністративних послуг та послуг охорони здоров’я.

З цією метою ГО ІМіП оголошує конкурс проєктів з розвитку безпеки в громадах за умов пандемії з фокусом на вразливих групах населення. Детальні передумови проведення конкурсу читайте на сайті.

Що отримає громада:

Підтримка проекту зі зміцнення безпеки передбачає надання:

- фінансування на проєктні витрати;

- навчання команди громади (проєкту) навичкам розвитку безпекових проєктів та розвитку потенціалу громади;

- підтримку та консультування у аналізі безпекових ризиків, розробці стратегії з безпеки, створенні системи моніторингу безпеки в громаді.

Розклад програми підтримки надання гранту:

- 16.02.2022 р. — закінчення прийому заявок;

- 16.02–01.03.2022 рр. — відбір команд-переможців;

- 01.03.2022 р. — оголошення переможців конкурсу безпекових проектів;

- 02.03–10.03.2022 рр. — сесія онлайн знайомства з командами проектів-переможців і консультантами ІМіП;

- березень — травень 2022 — сесії супервізій і консультування громад з розвитку безпеки, менторська підтримка в реалізації безпекових проектів (3 сесії для кожної громади)

- 8.06.2022 – Підсумковий онлайн-практикум «Безпека в громаді від «А» до «Я».

Умови конкурсу:

1. Тривалість проєкту: 3 місяці.

2. Термін реалізації проєктів: 1 березня — 31 травня 2022 року.

3. Учасниками конкурсу можуть бути зареєстровані в Україні громадські організації з міст, селищ, сіл та територіальних громад на всій території України, що працюють з вразливими групами населення, а саме: особами, що звільнилися з місць позбавлення волі; наркозалежними; особами, що живуть з ВІЛ; хворими на туберкульоз; секс-працівниками та секс-працівницями.

4. Проєкт, який подається на конкурс, має бути спрямований на посилення безпеки в конкретній громаді, подолання наслідків пандемії та забезпечення доступу вразливих груп населення до сервісів з безпеки та охорони здоров’я.

5. Організація, яка подається на конкурс, має забезпечити:

А. Наявність мультидисциплінарної команди проєкту з громади (мінімум 5 осіб), що включає:

  • представників структур ОТГ, відповідальних за громадське здоров’я та безпеку (ОМС, охорона здоров’я, соціальна служба, поліція, ДНС тощо), які мають потенціал до розбудови безпеки на локальних рівнях;
  • представників національних і місцевих ГО та донорських організацій, які підтримують ОТГ;
  • представників інституцій громадянського суспільства та ГО, що працюють із вразливими групами населення та надають їм сервіси;
  • представників вразливих груп населення, що проживають в громадах;
  • суб’єктів національного та місцевого рівня, що відповідальні за забезпечення безпеки;
  • експерти галузей, дотичних до безпеки, які здатні випрацьовувати ефективні рішення щодо протидії безпековим загрозам та працювати в напрямку їх попередження та подолання;
  • громади України, які мають досвід реалізації ініціатив у сфері безпеки;
  • громади України , які зацікавлені розвивати ініціативи у сфері безпеки.

Б. Наявність в команді 1–2 потенційних фасилітаторів.

6. Сума субгранту становить до 150 000 грн.

7. Детальний бюджет проєкту, що подається на конкурс, є обов’язковим (посилання на форму бюджету).

Для участі в конкурсі необхідно заповнити анкету за посиланням.

Учасники, які успішно пройшли відбір, отримають повідомлення на електронну скриньку, вказану в анкеті.

У разі виникнення будь-яких додаткових питань звертайтесь до координаторки проекту Олени Сас за електронною адресою: osas@ipcg.org.ua.

Джерело: Децентралізація