Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

21.02.2022

Володимир Болєщук вшанував пам‘ять видатного земляка

У селі Миролюбівка Великоберезовицької громади вшанували пам‘ять видатного земляка, уродженця Миролюбівки, відомого футболіста Івана Вишневського. З нагоди річниці від Дня народження Івана Вишневського біля пам‘ятної дошки, встановленої на його честь, зібрались місцеві жителі, рідні, близькі, духовенство та представники влади, щоб молитвою вшанувати його пам‘ять. Участь у заході взяв перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

«Коли ми вшановуємо наших земляків, я завжди наголошую, що тернопільська земля народила багато видатних діячів культури, мистецтва, науки, освіти і спорту. Сьогодні ми вшановуємо пам‘ять найтитулованішого футболіста, який народився в Тернопільській області. Це — Іван Вишневський. Це — людина, яка мала дар від Бога, багато працювала над собою і показала успішний результат. Сьогодні Івану Вишневському було б 65. І я впевнений, якби не хвороба, під його наставництвом виховалось би ще не одне покоління професійних футболістів», — зауважив Володимир Болєщук.

Кар‘єра Івана Вишневського була унікальною. У 1988 році він став гравцем «Дніпра», куди прийшов у 27-річному віці, а вже через рік українець виступав за збірну СРСР. За неповні шість сезонів з «Дніпром» виграв шість нагород, серед яких — золоті медалі союзної першості та кубок країни. Далі Іван Вишневський став першим футболістом в історії «Дніпра», який підписав контракт із закордонним клубом і першим українцем в чемпіонаті Туреччини.

До слова, Іван Вишневський після завершення ігрової кар‘єри працював тренером вінницької «Ниви» та «Дніпра». На жаль, через деякий час — у віці 39-ти років, він помер.