Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

21.03.2022
Тернопільщина: головне за 21 березня
 
На Тернопільщині буде менше блок-постів. Зменшення кількості контрольно-пропускних пунктів стосується, насамперед, тих, які були облаштовані самовільно, без погодження.
 
Водіям автомобілів та мотоциклів відтепер не можна користуватися відеореєстраторами. Заборона стосується фото та відеозйомки: доріг загального користування; об’єктів загального призначення; об’єктів інфраструктури, блокпостів, укріплень; розташування, зосередження чи переміщення військових частин (підрозділів) сил оборони.
 
В нашій області понад три тисячі дітей-переселенців зареєструвалися на дистанційну форму навчання. Загалом в нашому краї зараз проживає 6 тисяч дітей з областей, де тривають бойові дії.
 
Тернопіль отримав обладнання супутникового інтернет-зв’язку Starlink, що дозволить забезпечити доступ до швидкісного Інтернету в разі виникнення проблем з доступом до традиційної мережі.
 
Клуб української мови для тимчасово переміщених людей відкрили в Копичинецькій громаді. Заняття проводять пластуни, які переїхали на Тернопільщину. У клубі переселенці не тільки вивчають українську мову, а й разом відпочивають.
 
З початком війни в Тернопільському національному медичному університеті 1300 осіб здобули знання та практичні навички з надання першої допомоги в екстремальних умовах. Навчання відбувалися на базі центру симуляційного навчання ТНМУ. Корисні практичні навички отримали волонтери, лікарі, журналісти, представники територіальної оборони. У зв’язку з відновленням навчального процесу взято тимчасову перерву для навчання цивільних осіб. Невдовзі курси відновлять свою роботу. Реєстрація бажаючих буде здійснюватися онлайн за посиланням.
 
На Тернопільщині розпочала свою роботу делегація Швейцарського «Червоного Хреста». Волонтери детально вивчають потреби мешканців області та внутрішньо переміщених осіб.
 
Незабаром в області з’являться два нові елеватори. Зараз фахівці «Лубнимаш» ведуть монтажні роботи по встановленню двох силосів з конусним дном, загальним об’ємом — 500 тонн.