Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

27.03.2022

Тернопільщина: головне за 27 березня 

На Тернопільщині триває боротьба з наслідками підпалів. Рятувальники вкотре закликають мешканців області: не паліть Україну, не чиніть як загарбниками!
 
Навчальний процес відновлюється. З Тернопільщини за кордон виїхали майже 19 тис. учнів, з яких 18 тис. вже долучилися до навчання дистанційно. За інформацією Міністерства освіти і науки, українські учні та студенти вчасно отримають документи про освіту. Відновлено роботу єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО). Відтак, заклади освіти мають можливість вносити до ЄДЕБО дані щодо здобувачів освіти, формувати для випускників інформацію, що міститиметься в документах про здобуту освіту, отримувати реєстраційні номери додатків європейського зразка, подавати заяви щодо ліцензування освітньої діяльності тощо.
 
Студенти, яким тимчасово довелося покинути навчання в різних регіонах України, можуть один семестр надолужити у Тернополі. Освітні послуги, зокрема, пропонують у Тернопільському національному технічному університеті ім. І. Пулюя. Доєднатися до навчання можна з будь-якої точки не лише України, а й світу, за наявності ноутбука чи смартфона. Навчання проходить на умовах внутрішньої академічної мобільності. Схожі ініціативи підтримали й інші університети Тернополя, Львова, Хмельницького та інших міст.
 
Викладачі кафедри української мови Тернопільського національного медичного університету ім. І. Горбачевського започаткували довготривалий флешмоб «Україна і українці». Головна його мета – показати героїзм нашої нації у протистоянні з російськими окупантами. Найкращі твори опублікують на медіа-платформах ТНМУ та передадуть у військові підрозділи. Листи можна надсилати на електронну адресу: vykhrushchav@tdmu.edu.ua
 
Волонтерський центр Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка зібрав і передав українські книжки для тих українських дітей, які зараз, разом з родинами, тимчасово перебувають у Польщі. Волонтерський центр діє за адресою: м. Тернопіль вул. Кривоноса, 2 (головний корпус ТНПУ). Контактні номери телефонів логістичного центру: +38-0352 43-17-10; +38-097- 569-24-41.
 
В італійському місті Ліньяно-Сабб’ядоро відбувся Міжнародний турнір з дзюдо Alpe Adria. На турнірі успішно виступила студентка Західноукраїнського національного університету Сніжана Пліш. Дівчина здобула золоту нагороду, показавши світу вправність українців у сфері спорту.