Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

12.05.2022

У Тернопільському обласному центрі комплексної реабілітації висадять «Сад Перемоги»

Тернопільський обласний центр комплексної реабілітації розпочинає підготовку до втілення в життя ідеї зі Всеукраїнського проекту «Сади Перемоги».

«Ми готуватимемо грядки та сіятимемо насіння улюблених овочів і зелені, аби підтримати масову ініціативу та саджати на користь дітей, українців, які цього потребують і хлопців, що знаходяться на передовій, — розповідають у центрі. — Сьогодні ж наші наймолодші садівники вирішили почати з імпровізованого городу і засіяли бажані овочі на папері. Ми вивчали як правильно підготувати землю, підібрати насіння, вирізняти овочі за ознаками (кольором, формою, назвою, смаком) та як в майбутньому доглядати за урожаєм. В результаті у нас вийшла чудесна аплікація з візуалізацією усіх процесів посадження овочів. Завтра ж ми продовжимо нашу «посівну», але вже в реальних умовах».
 
«Сади Перемоги» — всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і застосування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні. Організатори закликають кожну українку та українця посадити «Сад Перемоги» у своєму домогосподарстві, на балконі чи прибудинковій ділянці, а також — громади мобілізувати зусилля і використати всі доступні земельні ресурси для вирощування продовольства: пустирі, парки й галявини, задні двори.
 
Ідея створення «Садів Перемоги» не нова, адже першочергово виникла після Першої світової війни, а згодом була відроджена 1945 року в США та країнах Європи. Заняття садівництвом і городництвом вирішувало не лише продовольчу проблему, але й відволікало цивільних мешканців від пережитих жахів війни.