Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

12.07.2022

Випускники Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької отримали дипломи

70 четвертокурсників Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької успішно завершили навчання, склали випускні іспити та отримали дипломи.

Перші документи, які дадуть їм право реалізуватися як викладачі у мистецьких закладах, як солісти чи артисти хору або оркестру, як керівники та диригенти ансамблю чи оркестру. Дипломи, які відкриють перед ними можливості продовжити навчання у вищих музичних закладах України чи за кордоном.

«На ваш випуск випало чимало викликів — пандемія, дистанційне навчання, а фінішній етап був жорстоко перерваний війною. Незважаючи на це, ви зуміли брати участь у конкурсах, фестивалях і перемагати на них, були активними у громадському та волонтерському рухах і при цьому старанно навчатися, аби формувати себе для становлення професійного музиканта, — звернулася до випускників керівниця навчального закладу Лариса Римар. — Ваш випуск особливий ще й тим, що завершуєте навчання у рік 150-річчя від дня народження патронеси коледжу, всесвітньовідомої співачки Соломії Крушельницької. Її ім’я — це знамено, яке ви маєте пронести через усе своє життя як приклад служіння українській культурі. Бо мистецтво — це також дуже потужна зброя».

Благословив випускників на нову стежину їхнього життєвого шляху духівник навчального закладу, а цього року і батько випускниці отець Василь Мокрицький.

Подяки усім викладачам та наставникам, музичні вітання від випускників теперішніх та минулих років, від студентів молодших курсів, випускний вальс — усе це було на святі вручення дипломів.

Через ситуацію в країні не всі випускники змогли бути присутніми на святі. Частина з них перебуває за кордоном, але вони були разом з усіма завдяки відеозв’язку, незважаючи на відстані у сотні чи тисячі кілометрів.

А завершилося свято величезною подякою нашим захисникам за мужню оборону нашої держави, за можливість зустрітися випускникам, поспілкуватися, обійнятися. Духовний гімн України «Боже великий, єдиний» співав увесь зал.

Цього року дипломованими фахівцями зі спеціальності «Музичне мистецтво» стали випускники відділів «Фортепіано», «Оркестрові струнні інструменти», «Теорія музики», «Оркестрові духові та ударні інструменти», «Народні інструменти», «Хорове диригування», «Спів», —  радіють у коледжі.