Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

22.08.2022

У Тернопільській ОУНБ діють виставки

У переддень Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України у відділі міського абонементу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки розгорнуто дві тематичні виставки: «Синьо-жовтий стяг — символ незалежності й волі» та «Україна у просторі та часі», на яких представлено літературу із фонду книгозбірні.

«Державницька традиція жила на наших землях зі скіфських часів і до 1991 року, коли 24 серпня Верховна Рада України з ініціативи депутата Левка Лук’яненка ухвалила написаний ним Акт проголошення незалежності України. Так українська незалежність отримала вищу політичну форму — державу Україна. Народ України затвердив право жити власним життям, самим обирати собі владу, встановлювати взаємини із сусідами та будувати майбутнє. Завдяки перемогам наших славних предків Українська держава зберегла більшість етнічних українських територій, стала суб’єктом міжнародного права — тому практично весь світ одразу визнав не залежність України. Проте сьогодні незалежність потрібно зберегти, розвинути, захистити й передати дітям.Цьогоріч 24 серпня українці в різних країнах світу вийдуть на центральні вулиці міст та візьмуться за руки, щоб утворити живі ланцюги, таким чином звернувши увагу світової спільноти до війни в Україні та показавши, що свобода — наша спільна найвища цінність, а воля — наш спосіб мислення. Отож, запрошуємо тернополян та гостей міста ознайомитись із виставкою, яка функціонуватиме з 22 по 30 серпня 2022 року», — розповідають у бібліотеці.