Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

07.10.2022

«Ніхто, крім нас»: у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей відбулася презентація книги

 
«Любити Україну в собі, а не себе в Україні», — ця цитата з книги «Ніхто, крім нас» стала наскрізною думкою зустрічі читачів Тернопільської обласної бібліотеки для дітей з військовими капеланами В’ячеславом Кізіловим та Володимиром Андрухівим.
 
Автором цього видання, а також книги «Капелани», з якими діти ознайомилися під час заходу, є отець В’ячеслав. Неодноразово перебуваючи у зоні АТО ще з 2014 року, а зараз — в місцях протистоянь сучасної російсько-української війни, він чув багато життєвих історій з присмаком пороху і надії водночас. Саме ці розповіді лягли в основу книги із красномовною назвою — «Ніхто, крім нас».
 
Маючи за плечима чималий досвід перебування з духовною місією в гарячих точках бойових дій, неймовірними історіями героїзму українських військових та медиків поділився капелан Володимир Андрухів. Козацький дух, що передається через покоління, неабиякий військовий хист, а також люта ненависть до ворогів, які століттями у різний спосіб намагались зламати українців і загарбати багаті землі — зробили наших Героїв непереможними.
 
Отець акцентував увагу присутніх на кардинальній різниці між українцями та росіянами в плані ментального світосприйняття. У той час, як ми відстоюємо свободу на всіх фронтах і у всіх її проявах — наші вороги машинально виконують безглузді вказівки свого «царя», нехтуючи усякою логікою і елементарним інстинктом самозбереження.
 
Учасники заходу були глибоко вражені розповідями капеланів, ставили багато запитань і з цікавістю розглядали книги. Святі отці, своєю чергою, побажали юному поколінню добре навчатись, прислухатись до голосу серця у виборі майбутньої професії, не забувати про молитву, бути достойними нащадками героїчного українського народу.
 
Крім того, бібліотекарі передали отцям для хлопців трохи «культурної зброї», а саме — гарну добірку книг рідною мовою, — розповідають у бібліотеці.