Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

10.10.2022

Рушник єднання повернувся з Естонії та мандрує Україною

 
В 2013 році з ініціативи Голови Української всесвітньої координаційної ради Михайла Ратушного, Голови Ліги підприємців «Українська справа» Михайла Ратушняка, Голови Благодійного Фонду «Цвіт вишиванки» Євгена Філя, в рамках Всеукраїнського фестивалю національної вишивки та костюма «Цвіт Вишиванки», був започаткований проект Міжнародного вишитого рушника єднання «Цвіт вишиванки». Починаючи з 2020 року до ініціаторів рушника єднання долучився Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини, який взяв на себе обов'язки організатора цієї акції.
 
У липні 2022 року до реалізації проекту долучилися Департамент культури та туризму Тернопільської військової адміністрації, Тернопільський обласний центр народної творчості та фірма «Кінодністер».
 
На сьогодні, в хронологічному порядку, на полотні вже вишиті орнаменти: Тернопільщини, Івано-Франківщини, Канади, Польщі, Німеччини, Черкащини, Полтавщини, Січеславщини (Дніпропетровщина), Італії, Великобританії, Австрії, Латвії, Литви та Естонії. За задумом, на ньому буде відображено орнаменти всіх областей України, АР Крим, міста Києва, а також української діаспори.
 
В цей непростий для нашої країни час рушник продовжує мандрувати Україною і 7 жовтня 2022 р. його передали майстрам народної творчості Львівщини – Марії Чаторийській та Оксані Спас-Прус, які візьмуть за основу узор однієї зі сорочок Івана Франка.