Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

27.10.2022

Борщівський обласний краєзнавчий музей отримав нове надходження

 
Нещодавно Борщівському обласному краєзнавчому музею подарували книгу «Подільський рубікон ОУН (по обидві сторони Збруча)», видану з нагоди 30-річчя Незалежності України.
 
Її автор — Нестор Мизак, наш земляк, доктор історичних наук. На титульній сторінці видання, кульковою ручкою — скромний автограф Івана Балана, який подарував книгу музею. Він уродженець с. Стрілківці, що на Борщівщині, Заслужений художник України, художній оформлювач численних книг дослідника та цієї дев’ятнадцятої, яка є додатком до серії «За тебе свята, Україно».
 
Чим же книга цікава для нас — краєзнавців, та всіх тих, хто цікавиться історією визвольного руху на Борщівщині? У цьому дослідженні автор висвітлив обставини загибелі Збройного підпілля ОУН на останньому етапі боротьби за українську державу, зокрема на Хмельницькому Поділлі. У пропонованій розвідці дослідник висвітлив роль надзбручанських станиць ОУН, які стали кадровою базою формування підпілля на Хмельниччині, Вінниччині та навіть на Київщині. На її численних сторінках описана героїчна боротьба повстанців-земляків, які ціною власного життя реалізовували клич Проводу «Лицем до Сходу». Зміст доповнюють оригінальні світлини, на яких зображені наші краяни — учасники Збройного підпілля ОУН на Зазбруччі та їх побратими.
 
Тираж книги невеликий, всього 100 примірників. Вона є цінним історичним дослідженням та займе належне місце у музейній фондовій збірці, — розповідають у музеї.