Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

12.01.2023

Аналітична записка про стан роботи зі зверненнями громадян, що надійшли до Тернопільської обласної ради впродовж 2022 року

       Діяльність Тернопільської обласної ради у сфері розгляду звернень громадян впродовж звітного періоду організована відповідно до статті 40 Конституції України, а також спрямована на забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення з дотриманням вимог Закону України "Про звернення громадян", нормативно-правових актів Президента України, Кабінету Міністрів України та розпорядчих документів Тернопільської обласної ради.

       Впродовж 2022 року до Тернопільської обласної ради надійшло 1140 звернень громадян, з них за адміністративно-територіальним поділом від мешканців м.Тернополя та Тернопільського району – 924 звернень, Чортківського району –112 звернень, Кременецького району – 68 звернень та Бережанського району – 1 звернення.     

       За характером питань, порушених громадянами у зверненнях, переважають питання соціального захисту, що становить майже 90% від усіх звернень. Проте, актуальними також лишаються питання житлової політики, праці і заробітної плати та питання забезпечення прав, свобод і законних інтересів громадян.

     Внаслідок запровадження заходів правового режиму воєнного стану у зв’язку з повномасштабною російською агресією проти України кількість звернень громадян у 2022 році значно зменшилась. Так, в порівнянні з минулим роком цей показник зменшився майже на 37 відсотків.

       Вагому частку звернень у звітному періоді становлять звернення мешканців області, які потребують допомоги в лікуванні та покращенні житлово-побутових умов.

       Тому, з метою покращення матеріального становища малозахищених верств населення, учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та членів їх сімей, Тернопільська обласна рада постійно здійснює реалізацію заходів з надання матеріальної допомоги з фонду обласної ради.

       Так, у 2022 році безпосередньо до голови Тернопільської обласної ради звернулися з проханням отримати разову грошову допомогу 1000 громадян, з них - 315 учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил.

       Всі звернення, що надійшли до обласної ради не залишилися без уваги, опрацьовані виконавчим апаратом і профільними комісіями обласної ради з дотриманням строків, передбачених чинним законодавством.    

       Результат розгляду звернень за звітний період наступний:

       – 87% всіх звернень – вирішено позитивно;

       – 9% – надано роз’яснення;

       – надіслано за належністю (як такі, що не відносяться до компетенції обласної ради) – 42 звернень.

       З метою забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на електронні звернення, на офіційному веб-сайтіТернопільської обласної ради впродовж 2022 року опубліковано 4петиції, 1 з яких набрала необхідну кількість голосів для належного її розгляду.

       Тернопільською обласною радою постійно здійснюються заходи, спрямовані на вирішення проблемних питань громадян та спрощення процедури подачі звернень до органу місцевого самоврядування, а саме: створено належні умови прийому звернень громадян, щоденно у робочі дні,зважаючи на можливі обмеження в реалізації громадянами права на звернення у зв’язку з впровадженням в Україні правового режиму воєнного стану, приймаються звернення як в письмовому, так і в електронному вигляді в тому числі через «гарячу лінію», надається консультативна допомога щодо можливих шляхів вирішення порушених громадянами питань, в тому числі і в телефонному режимі.

 

Заступник начальника загального відділу
виконавчого апарату Тернопільської обласної ради                         Іваніна Н.Л.