Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

02.06.2023

Ігор Сопель взяв участь в офіційному відкритті Програми Interreg NEXT «Польща-Україна 2021-2027»

Підсумок двох десятиліть транскордонної співпраці між Польщею та Україною – головна тема заходу «Добре мати сусіда», що пройшов у Перемишлі. У його рамках відбулось офіційне відкриття Програми Interreg NEXT «Польща-Україна 2021-2027». 

До заходу долучилися представники національних і регіональних органів влади Польщі та України і Європейської Комісії, а також учасники проектів.

Тернопільщину представляли заступник голови Тернопільської обласної ради Ігор Сопель і начальник відділу методичного забезпечення обласної ради Денис Милий.

«Програма Interreg NEXT – це чудова можливість для розвитку громад Тернопільщини та регіону загалом. Переконаний, що вона допоможе учасникам не лише реалізувати спільні проекти, але й знайти нові можливості для співпраці та друзів і добрих сусідів на роки», – зазначив Ігор Сопель.

На конференції презентували результати 20-річчя польсько-української співпраці у рамках Програми. 

За словами заступника голови обласної ради, учасники також ознайомилися з кількома партнерськими проектами, що спрямовані на розвиток прикордонних громад. Це будівництво прикордонного пункту пропуску, відновлення Українського народного дому та спорудження пожежної частини у Перемишлі. Перші два – ще на етапі втілення.

Під час заходу було оголошено перший конкурс проектних заявок, що стосується пріоритетів «Довкілля» та «Здоров’я». 

Нагадаємо, на фінансування теперішньої шестирічної Програми Європейський Союз виділив 187,4 млн євро. На перший конкурс виділено 81,11 млн євро.