Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

24.08.2023

Сучасний автомобіль швидкої допомоги для новонароджених діток

За ініціативи першої леді Олени Зеленської та МОЗ України дитячий фонд ООН (UNICEF Ukraine) доставив в Україну 20 спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги для новонароджених. Серед ряду медичних закладів з різних областей України, які отримали ці сучасні, укомплектовані спеціалізованим обладнанням автомобілі швидкої допомоги є і КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» ТОР.

Сертифікат на отримання-передачу неонатального автомобіля швидкої допомоги отримав заступник медичного директора з поліклінічної роботи Тарас Пилипчук.

У Міністерстві охорони здоров'я України зазначають, що неонатальні автомобілі швидкої допомоги були закуплені ЮНІСЕФ за кошти Уряду Нідерландів задля підтримки впровадження Програми раннього розвитку дітей в Україні. Мета програми — сприяти тому, щоб кожна українська дитина могла реалізувати своє право на здоровий початок життя й забезпечити потреби кожної дитини на всіх наступних етапах завдяки якісному медичному супроводу й лікуванню в закладах охорони здоров'я або вдома завдяки домашнім візитам лікарів до молодих родин після виписки з пологових будинків.

Для Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні — це надзвичайно потрібний та важливий подарунок. Адже на базі закладу працює неонатальний центр з відділенням інтенсивної терапії для новонароджених дітей з виїзною неонатологічною бригадою (ВІТН), відділенням патології новонароджених дітей та педіатричним відділенням для недоношених дітей, де багато років поспіль надається висококваліфікована медична допомога новонародженим діткам в повному обсязі. Протягом року у ці відділення поступають новонароджені діти з усіх пологових відділень Тернопільської області та двох пологових м. Тернополя.