Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

19.09.2023

«Нові виміри безпечного освітнього середовища»: у Тернопільському ОКІППО пройшов тиждень безпеки

З 11 по 15 вересня 2023 року у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти проходив тиждень безпеки «Нові виміри безпечного освітнього середовища».

Зокрема, у рамках тижня безпеки освітнього середовища відбувся круглий стіл для заступників директорів із виховної роботи та класних керівників ЗЗСО області «Творимо разом світ, безпечний для дитини». Упродовж заходу висвітлювалася низка актуальних питань: 

- національно-патріотичне виховання як компонент безпеки в умовах сьогодення; 

- нові виміри безпеки у виховному просторі закладу освіти;

- безпечне освітнє середовище – гарант якісного навчання і виховання;

- цифрова грамотність та безпека особистості в умовах війни;

- різнобічні прийоми та техніки створення психологічної безпеки особистості.

На семінарі «Управління розвитком конкурентоспроможності закладу позашкільної освіти» для керівників закладів позашкільної освіти Тернопільщини обговорювалися питання впровадження нових, сучасних форм роботи у закладах позашкільної освіти щодо інноватики освітнього процесу та безпечного середовища (зокрема, відбулась презентація гуртка «Управління дронами»).

У рамках тижня безпеки «Нові виміри безпечного освітнього середовища» у Тернопільському ОКІППО відбулося засідання обласної творчої групи з предмета «Захист України» на тему: «Як осучаснити програму предмета?». Учасники засідання в конструктивній обстановці обговорили поставлені завдання, висловили своє бачення та намітили шляхи їх вирішення, переглянули приклад застосування дронів, ознайомилися із роботою STEM-лабораторії, використанням STEM-освіти, робототехніки у вивченні предмета «Захист України» та отримали «домашні завдання» з напрацювання пропозицій щодо зміни програми предмета «Захист України» із врахуванням сучасних вимог.

Працівниками науково-педагогічної бібліотеки ТОКІППО підготовлено рекомендаційний бібліографічний список літератури «Творимо разом світ, безпечний для дитини», який стане корисним освітянам області для використання у роботі.

Враховуючи реалії сьогодення, кожен має володіти інформацією щодо захисту життя і здоров’я та докладати максимум зусиль для створення безпечного середовища в умовах воєнного стану.