Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

18.10.2023

«Сакральна скульптура Тернопільщини»: у залі Збаразького замкового палацу відкрито пересувну виставку

 
17 жовтня 2023 року у залі Збаразького замкового палацу відкрилася пересувна виставка «Сакральна скульптура Тернопільщини», яка створена Тернопільським обласним центром охорони пам'яток культурної спадщини під керівництвом директорки Марини Ягодинської. На 20-ти банерах розміщено світлини найбільш цікавих і давніх сакральних пам'яток Тернопільщини. Оглянути виставку можна протягом місяця.
 
«Для нас це дуже цінна робота, адже виявленням таких об’єктів ми займалися протягом 20-ти років і хотілося представити широкому загалу розмаїття нашої культурної спадщини, скульптур зокрема. Кожна з них має свою історію, авторів, фундаторів та навіть долю, оскільки їм пощастило оминути воєнні лихоліття і атеїстичний вандалізм», — розповідають у Центрі.
 
Захід освятили представники духовенства різних конфесій.
 
З вітальним словом виступили представники Національного заповідника «Замки Тернопілля». Презентувала виставку начальниця відділу обслуговування туристів та масово-освітньої роботи заповідника Ольга Станкевич. Головний архітектор НЗЗТ Олег Заліщук у своєму виступі високо оцінив виконану роботу колективу Центру та побажав успіхів у реалізації подальших проєктів. Долучилися до вітального слова Ольга Поліщук, начальниця науково-дослідницького відділу заповідника.
 
Із розповіддю про виконану науковцями роботу та характеристику скульптур Тернопільщини виступила заступниця директора Центру Людмила Строцень. Також вона розповіла про книгу-альбом, яка включає наукове опрацювання, опис та ілюстрації численних скульптур області. Після того Людмила Дмитрівна ознайомила присутніх зі світлинами на банерах та наголосила на важливості вивчення, збереження та популяризації культурної спадщини, яка демонструє нашу тяглість до європейського культурного простору.
 
Виставка продовжує мандрувати Тернопільщиною. За ліком це уже п’ята виставкова локація.
 
Нагадаємо, що банерна виставка реалізована завдяки виграному Центром ґранту від Український культурний фонд.
 
Окрім книги і банерів «Сакральна скульптура Тернопільщини» світлини скульптур опубліковано на фейсбук-сторінці Центру (451 об’єкт із локалізацією) - https://www.facebook.com/media/set/...;
та на ютуб-каналі - https://www.youtube.com/watch?v=h4BK1nXsvL8.