Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

09.11.2023

«Я — художник-одинак на вітрилах часу»: в Тернопільській ОУНБ діє виставка

 

У відділі краєзнавчої літератури та бібліографії Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки діє виставка, присвячена 80-річчю від дня народження Дмитра Григоровича Стецька (1943—2017), відомого українського художника, який творив у галузі станкового та монументального живопису, графіки, скульптури.

Сам мистець про себе казав: «Я — художник-індивідуаліст. Не належу до жодного мистецького напрямку, хоча тяжію до полістилізму — нашарування різних ідей в одній формі…»

Імʼя Дмитра Стецька було знане, а його картини виставляли музеї, галереї, запрошували до престижних експозиційних залів. Роботи художника знаходяться в багатьох музеях України та за кордоном.

У доробку мистця сотні живописних картин, скульптурних композицій. Серед його творів — історичні полотна «Віхи історії» (1982), «Хрещені перелоги» (1988), «Княгиня Ольга» (1987), «Дмитро Вишневецький. Байда» (1990), «Іоанн-Георгій Пінзель» (2007), «Замки України» (2011) та інші.

1 березня 2017 року в Національному музеї Тараса Шевченка (м. Київ) відбулося відкриття ретроспективної виставки останніх прижиттєвих робіт живопису Дмитра Стецька й презентація альбому «Дмитро Стецько. Живопис».

Увазі користувачів, поціновувачів творчості талановитого мистця представлено видання, які висвітлюють його життєвий і творчий шлях: «Дмитро Стецько. Живопис: альбом», «Літературно-мистецька Козівщина» В. Хоми, «Краяни» Г. Садовської, В. Собуцької, «Школа Михайла Бойчука. Тридцять сім імен» Я. Кравченка, «Тернопілляʼ96», «На пагорбі долі» й «Тихий смуток душі» М. Шота. Окрім книжок, на виставці представлено публікації про творчість художника в періодичних виданнях, мистецькі часописи, проілюстровані його роботами — «Образотворче мистецтво», «Артанія», «Літературний Тернопіль», «Березіль» та інші.

Усе своє життя він присвятив вільній творчості, він — художник українського андеґраунду, художник України.

Виставка діятиме з 8 по 19 листопада 2023 року.