Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

15.12.2023

Читці з Тернопільщини зайняли призові місця у Всеукраїнському дитячому конкурсі 

 
Всеукраїнський читецький конкурс «Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра» стартував у березні цього року. Його організатори – Посольство Угорщини в Україні / Embassy of Hungary in Ukraine та Національна бібліотека України для дітей. Конкурс приурочений 200-річчю від дня народження національного угорського поета Шандора Петефі, творчість якого – символ боротьби угорського народу за свободу, справедливість та демократію.
 
Тернопільською обласною бібліотекою для дітей спільно з почесним консулом Угорщини у місті Тернопіль Тетяною Чубак проведено інформаційно-заохочувальні заходи, завдяки яким цим конкурсом зацікавилися талановиті читці з усієї Тернопільщини. Відтак, після нелегкого відбіркового етапу на обласному рівні, обрали переможців та надіслали їхні роботи для столичного відбору.
 
Незабаром з Києва надійшли хороші новини. Наші конкурсантки – Василина Ощіпко з Бережан (Бережанська бібліотека-філіал для дітей імені Богдана Лепкого) та Ліана Лукаш зі Скали-Подільської (Скала-Подільська бібліотека для дітей), що на Чортківщині, вразили високе журі проникливістю та майстерністю виконання віршів Шандора Петефі – угорського однодумця та колеги нашого геніального Тараса Шевченка.

Дівчата не лише отримали призові місця серед більш ніж 400 учасників, але й побували на урочистій церемонії нагородження, що проходила у столиці за участі організаторів конкурсу – в тому числі угорських дипломатів і високопосадовців.
 
У програмі святкового фіналу звучали угорські музичні твори – подарунок від дітей Угорщини для юних переможців з України. Після урочистостей у Національній бібліотеці діти також відвідали Посольство Угорщини в Україні, де на них очікувало продовження святкової програми та цікаве спілкування.
 
Пишаємось нашими творчими і креативними фіналістами, які гідно представили рідну Тернопільщину на державному та міжнародному рівнях. До нових відкриттів і звершень!
 
Уляна Пилипчук,
редактор ТОБД