Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

11.01.2024

У Тернопільській обласній клінічній психоневрологічній лікарні відкрили реабілітаційний центр досконалості

Під час робочого візиту на Тернопільщину міністра охорони здоровʼя України Віктора Ляшка відбулося відкриття центру досконалості на базі відділення реабілітації КНП «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» ТОР.

Центри досконалості – реабілітаційні відділення, які демонструють найкращі підходи до надання реабілітаційної допомоги: мультидисциплінарний підхід, пацієнтоцентричність та найсучасніші доказові методи реабілітації.

Кожен такий центр – осередок передового досвіду та взірець для інших представників галузі. Такий центр допоможе не лише підвищити рівень знань фахівців із реабілітації, а й викорінити довготривалі традиції використання застарілих або недоказових методів відновлення людини.

Всього в Україні створено 6 спеціалізованих реабілітаційних медзакладів. Вони охоплюють:

- пацієнтів із травмами спинного мозку;

- людей із важкою нейротравмою;

- пацієнтів, які потребують складної скелетної реабілітації;

- людей, яким потрібна складна реабілітація у разі ампутацій.

Такі центри створені у:

- нейрореабілітаційному відділенні КНП «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня»;

- відділенні гострої дитячої реабілітації НДСЛ «Охматдит»;

- Центрі фізичної та реабілітаційної медицини КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради»;

- відділенні фізичної та реабілітаційної медицини КНП «Міська клінічна лікарня № 4 Дніпровської міської ради»;

- відділенні фізичної та реабілітаційної медицини КНП «Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології Закарпатської обласної ради»;

- Центрі реабілітації Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. акад. О.І. Ющенка.

У Тернополі підписали меморандуми про співпрацю Міністерства охорони здоров’я з цими медзакладами.

«Підвищення якості послуг — запорука створення найсильнішої в Європі системи реабілітації. Це обов’язок перед Героями, які боронять країну від ворога. Це наш обов'язок перед цивільними громадянами, які зазнали травм. Наша спільна мета – масштабувати існуючі здобутки та продовжувати розвивати напрям реабілітаційної допомоги в сфері охорони здоров’я. Наше міністерство буде цьому активно сприяти та всіляко підтримувати, адже це взірець тієї сучасної якісної медицини, яку ми хочемо побудувати в Україні. Мультидисциплінарні тренінгові центри – не про теоретиків, а про практиків. Практичний досвід фахівців із центрів досконалості, помножений на здобуті в кращих закордонних клініках знання та навички, неодмінно знадобиться кожному відділенню країни», – зазначив Віктор Ляшко.

Основна мета формування центрів досконалості – створення близько 7 800 ліжко-місць для пацієнтів із травмами, хворобами та пораненнями, які потребують процесу активного відновлення.

Всі послуги з реабілітації безоплатні та повністю покриваються НСЗУ в рамках Програми медичних гарантій. Кожен пацієнт, в залежності від важкості травми, може отримати від 2 до 8 реабілітаційних циклів впродовж року.

«КНП "Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня" ТОР крокує в ногу з часом, швидко та ефективно реагуючи на всі виклики, продиктовані війною. Приємно спостерігати як постійно розвивається інфраструктура закладу, відбувається оновлення матеріально-технічної бази та укомплектування сучасним обладнанням. Сьогодні одним з пріоритетів у розвитку медицини є вдосконалення системи якісної реабілітації. З відкриттям центру досконалості наші захисники і захисниці, кожен житель Тернопільщини, внутрішньо переміщені особи зможуть отримати якісні реабілітаційні послуги. Дякую адміністрації та колективу закладу за те, що у ці важкі часи вони продовжують сумлінно виконувати свій професійний обовʼязок, наближаючи перемогу України», - сказав перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

Центри досконалості будуть також займатися освітньою діяльністю. Вони стануть осередками впровадження нових доказових методів надання реабілітаційної допомоги та хабами для обміну знаннями й розвитку спільноти фахівців із реабілітації. Фахівці з центрів досконалості обов’язково продовжуватимуть безперервний професійний розвиток. Для цього Міністерство охорони здоров’я вже почало відправляти мультидисциплінарні команди на навчання.