Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

12.01.2024

Тернопільська обласна рада передала 25 FPV-дронів воїнам 12 бригади НГУ «АЗОВ» 

Працівники виконавчого апарату Тернопільської обласної ради передали 25 FPV-дронів на потреби 1 батальйону 12 бригади спеціального призначення НГУ «АЗОВ». Їх придбали за зекономлені Тернопільською обласною радою кошти. Один такий безпілотник може нести боєприпаси вагою до двох кілограмів. Такі дрони допомагають нашим захисникам та захисницям ефективніше знищувати ворога.

«Кожен сьогодні розуміє потребу підтримки Збройних сил України, підтримки наших Сил оборони, тому що це – найважливіше. Сьогодні дрони – це те, чого найбільше потребує наше українське військо», – зазначив перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

FPV-дрон – це безпілотник з функцією first person vision або view, тобто «бачення від першої особи». FPV-дрон – універсальний, оскільки його можна відносно легко переобладнати для виконання різних завдань: скид боєприпасів на ворожі цілі чи застосовувати як дрон-камікадзе.

«Ми ними працюємо на дистанцію 12-15 кілометрів, що дозволяє нам надзвичайно ефективно уражати техніку і особовий склад противника. Такі дрони дозволяють вести контрбатарейну боротьбу. Також за допомогою FPV-дронів ми рятуємо багато життів наших хлопців», – сказав командир взводу БПЛА 1-го батальйону 12-ї бригади спеціального призначення НГУ «АЗОВ» Степан з позивним «БУДЬ».

Бійці бригади зазначили, що потреба у таких безпілотниках є щодня. Лише за один бойовий день військові можуть використати близько пів сотні дронів FPV.

«Застосування FPV-дронів дуже полегшує роботу піхоти і взагалі логістики. Ми не втрачаємо свою техніку і тому можемо краще виконувати бойові завдання», – розповів начальник логістики 1 батальйону 12 бригади спеціального призначення НГУ «АЗОВ» Артем з позивним «ПРИМУС».

FPV-дрони днями доставили бійцям на передову. Напрямок не вказуємо з міркувань безпеки.