Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

19.01.2024

Спортсмени з Тернопільщини беруть участь у ІV зимових Юнацьких Олімпійських іграх Gangwon-2024

Сьогодні, 19 січня, буде запалене Олімпійське полум'я на церемонії відкриття ІV зимових Юнацьких Олімпійських ігор Gangwon-2024. У змаганнях, які триватимуть до 1 лютого у провінції Канвондо (Республіка Корея) Україну представлятимуть 44 юних олімпійці: 24 юнаки та 20 дівчат. Серед спортсменів національної збірної команди України – вихованці Комунальної установи Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа із зимових видів спорту».

Впродовж 14 днів найкращі молоді атлети світу віком від 15 до 18 років розіграють 81 комплект нагород у 15 дисциплінах в семи видах спорту, а саме: біатлоні, бобслеї, хокеї, гірськолижному спорті, кьорлінгу, лижному двоборстві, лижних гонках, стрибках на лижах з трампліна, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, фігурному катанні на ковзанах, фристайлі та шорт-треку.

Тернопільщину на ІV зимових Юнацьких Олімпійських іграх представляють 7 спортсменів.

У лижних гонках на головному мультиспортивному молодіжному форумі чотириріччя честь синьо-жовтого прапора захищатимуть четверо спортсменів.

Змагання з цього виду спорту з 29 січня по 1 лютого прийматиме «Спортивний парк Alpensia». Юнаки та дівчата розіграють по два комплекти нагород у спринті вільним стилем, гонці класичним стилем з інтервальним стартом на 7,5 км та змішаній естафеті 4x5 км.

У лижних гонках вболіваємо за нашого Назарія Тесельського – кандидата в майстри спорту України з лижних гонок, члена юнацької збірної команди України з лижних гонок, чемпіона України серед юнаків, чемпіона України серед юніорів та юнаків на лижоролерах, «бронзового» призера міжнародних змагань FIS RACE з лижних гонок. Тренер: Камоцький Ілля Вікторович.

Змагання з санного спорту на зимовій Юнацькій Олімпіаді-2024 проходитимуть з 20 по 23 січня на «Санно-бобслейній трасі Alpensia», де були визначені чемпіони та призери Олімпіади-2018. Впродовж трьох днів буде розіграно п'ять комплектів нагород: по два серед юнаків та дівчат (в одномісних і двомісних санях), а також – у командній естафеті.

У цьому виді спорту Україна має найчисельніше представництво: п’ятеро хлопців і четверо дівчат. Троє з них – представники Тернопільщини.

Максим Панчук – майстер спорту України з санного спорту, член юнацької збірної команди України з санного спорту, який виступає в двомісних санях, багаторазовий призер чемпіонатів України з санного спорту серед юніорів, молоді та кубків України. Тренер: Кравчук Світлана Володимирівна.

Антон Шевчук – майстер спорту України з санного спорту, член юнацької збірної команди України з санного спорту, який виступає в одномісних санях, багаторазовий призер чемпіонатів України з санного спорту серед юніорів, молоді та кубків України. Тренер: Кравчук Світлана Володимирівна.

Дарина Федорчук – випускниця Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту (зараз учениця-спортсменка Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності), кандидат в майстри спорту України з санного спорту, член юнацької збірної команди України з санного спорту, виступає в одномісних санях. Тренер: Казмірук Надія Володимирівна.

Серед спортсменів, які змагатимуться за нагороди Олімпіади-2024 у лижному двоборстві – наш Олександр Шовкопляс.

Олександр – кандидат в майстри спорту України з лижного двоборства, член збірної команди України з лижного двоборства, багаторазовий чемпіон України з лижного двоборства серед юніорів, багаторазовий призер чемпіонатів України серед дорослих. Тренери: Стрільчук Василь Володимирович, Точинський Олександр.

Змагання з лижного двоборства відбудуться з 29 по 31 січня у «Спортивному парку Alpensia». Буде розіграно три комплекти нагород: по одному індивідуальному в юнаків (HS 109/ 6 км) та дівчат HS 109/ 4 км, а також у змішаних командних змаганнях (HS 109/ 4х3.3 км).

Четверо спортсменів представлятимуть Україну на ІV зимових Юнацьких Олімпійських іграх у стрибках на лижах з трампліна. У цьому виді спорту тримаємо кулаки за нашу Дарину Ільчук.

Вона – майстер спорту України зі стрибків на лижах з трампліна, член збірної команди України зі стрибків на лижах з трампліна, багаторазова призерка чемпіонатів України серед юніорок та дорослих зі стрибків на лижах з трампліна. Тренер: Нікіфорук Василь Іванович.

Змагання зі стрибків на лижах з трампліна з 20-21 січня прийматиме «Спортивний парк Alpensia». Буде розіграно три комплекти нагород: по одному серед юнаків та дівчат на трампліні HS 109, а також серед змішаних команд.

У змаганнях з фристайлу нагороди виборюватиме Дмитро Перець - вихованець Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву "Екстрім" Тернопільської міської ради.

Розклад зимової Юнацької Олімпіади-2024 (види спорту за участі українців):

- біатлон: 20–24 січня;

- гірськолижний спорт: 21–26 січня;

- керлінг: 20 січня – 1 лютого;

- лижне двоборство: 29–31 січня;

- лижні гонки: 29 січня – 1 лютого;

- стрибки на лижах з трампліна: 20–21 січня;

- санний спорт: 20–23 січня;

- скелетон: 22–23 січня;

- сноубординг: 20 січня – 1 лютого;

- фігурне катання на ковзанах: 27 січня – 1 лютого;

- фристайл: 23–31 січня;

- шорт-трек: 20–24 січня.

Вболіваємо за наших спортсменів і бажаємо їм успіхів і перемог!