Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

25.01.2024

Борщівський обласний краєзнавчий музей запрошує на мистецьку подію 

30 січня 2024 року о 15:00 год у картинній галереї Борщівського обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки графічних робіт Василя Семенюка, Заслуженого діяча мистецтв України, Народного художника України, члена НСХУ, доцента кафедри академічного живопису Львівської національної академії мистецтв. 

Семенюк Василь Іванович — український художник, що працює у галузі живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва. Народився 19 вересня 1957 р. в селі Чорний Потік Івано-Франковської області. Закінчив Львівське училище прикладного мистецтва ім. Івана Труша та Український поліграфічний інститут ім. Івана Федорова (1987 р., відділ книжкової графіки).

Василь Семенюк став знаним в Україні та за межами нашої держави своїми здобутками у галузі образотворчого мистецтва – живопису і графіки – насамперед, завдяки авторській візуалізації українського фольклору і вершинних досягнень національної літератури. У кожному із реалізованих ним мистецьких проектів, які завершувалися виданням ошатних збірок поезій Т. Шевченка, Б.-І. Антонича, В. Симоненка,  Д. Павличка, Р. Лубківського, О. Ольжича та інших відомих письменників і поетів, художник сміливо експериментує з формою, вільно оперує традиційними технологіями та створює власні новаторські розробки, метою яких є глибоке проникнення у саму суть психології творчості кожного із цих авторів та їхню епоху. Тому і його ілюстрації до “Кобзаря” – а це уже понад 1000 самодостатніх творів – є унікальним мистецьким проектом, що не має аналогів в українській та світовій шевченкіані. 

Художник тонко відчуває психологію творчості Тараса Шевченка, він добре обізнаний із національною іконописною традицією, глибоко занурений у фольклорно-побутові пласти української культури. Для Василя Семенюка характерні синтетичні підходи у дослідженні творчості та мистецькому трактуванні особистості і світогляду національного генія, що незмінно приводить художника до успіху завдяки поєднанню талантів живописця, графіка, письменника-дослідника, а також лише йому притаманному своєрідному філософському погляду на всі сторони реалізації проекту.

Протягом декількох десятиліть Василь Семенюк працює над створенням графічних та живописних образів Ісуса Христа. Образ Христа є знаковим у його творчості, про що свідчать живописні роботи на склі, кольорова графіка та лінорити. Важливо, що митець неодноразово звертається до розкриття образів Тайної Вечері, Євхаристії, Несення хреста, Розп’яття, кожного разу по-новому розкриваючи на колористичному чи композиційному рівні той чи інший аспект сюжету.