Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

26.01.2024

На Тернопільщині обговорили реформу системи охорони здоров'я

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук взяв участь у нараді голів територіальних громад – власників закладів охорони здоров’я Тернопільщини з головою Національної служби здоров’я України Наталією Гусак.

У форматі живого спілкування обговорили:

- важливість інформування засновників та керівників закладів охорони здоровʼя, лікарів та пацієнтів щодо користування програмою «Доступні ліки»;

- виклики пов’язані з наданням реабілітації в законтрактованих закладах охорони здоровʼя та можливості покращення таких послуг.

«Реформа системи охорони здоров'я в Україні, поряд із реформою децентралізації, є однією з найуспішніших і вже давно довела свою ефективність. Завдяки програмі медичних гарантій українці усвідомили, що державна медицина може бути якісною. Наше спільне завдання – надання людям якісних, доступних, професійних, та, найголовніше – безкоштовних медичних послуг, – сказав Володимир Болєщук. – Завдяки медичній реформі, заклади охорони здоровʼя області стали більш спроможними, самостійно планують видатки та закупляють медичне обладнання. Так, проблем ще дуже багато і реформу потрібно ще більше проштовхувати та місцями вдосконалювати. Усі ми ставимо перед собою завдання – розвиток та модернізацію комунальних установ, осучаснення їхньої матеріально-технічної бази».

Володимир Болєщук подякував Національній службі здоров'я України за акценти на питаннях реабілітації, адже це той напрямок, на який ми всі зараз повинні звертати максимум уваги.

Тернопільська обласна рада робить все від неї залежне, щоб розвивати медичні заклади, які спеціалізуються на наданні медичних, в тому числі і реабілітаційних послуг.

На попередній сесії Тернопільської обласної ради було прийнято рішення приєднати КНП «Микулинецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації» ТОР до Тернопільської обласної клінічної лікарні. Це дало можливість відкрити шлях для модернізації і розвитку реабілітаційних послуг.

«Але наших зусиль точно не достатньо, тому нам потрібна синергія із НСЗУ, щоб спільно долати виклики, пов'язані із збройною агресією росії. Ми усі зацікавлені в тому, щоб люди отримували якісні медичні послуги. Впевнений, що разом зможемо зробити більше для кожного українця!» – зазначив Володимир Болєщук.

Подібні зустрічі відбуваються в усіх регіонах України і НСЗУ запрошує до діалогу саме представників місцевого самоврядування, які є найближчими до людей і можуть найшвидше донести всю важливу інформацію, що стосується реформи системи охорони здоров’я в Україні.