Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

29.01.2024

«Крути-2024»: у Зборові відбувся окружний пластовий захід

До Дня памʼяті Героїв Крут Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр організував у Зборові окружний пластовий захід «Крути 2024», участь у якому взяли пластуни зі всієї Тернопільщини. Впродовж трьох днів молоді розповідали про передумови, причини та перебіг бою під Крутами, було проведено вишкіл із військової та медичної підготовки, перевірено фізичну та інтелектуальну підготовку юнацтва тощо.

Ця подія мала на меті плекати героїзм та жертовність юнаків, які загинули захищаючи рідну землю, провести паралель із сучасною війною та пояснити молоді важливість захисту Батьківщини. На відкритті заходу побував перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук, який наголосив на тому, що бій на станції Крути відіграв стратегічну роль для української держави, адже відважний подвиг українських добровольців дозволив затримати ворога на кілька днів. Цього часу було достатньо, щоб дати можливість керівництву УНР укласти мирний договір у Брест-Литовську та зберегти українську державу.

«Бій під Крутами — це був бій за майбутнє нашої країни. Цей бій триває досі. Молоді воїни, які у 1918 році протистояли у бою кількатисячній більшовицькій армії, приклад самопожертви та відданості рідній землі. Сучасна молодь повинна знати історію своєї держави, історію героїчних подвигів українців, які віддавали життя, щоб зберегти державу. Схиляємо голови перед подвигом та відвагою Героїв Крут та дякуємо сучасним Героям-захисникам, які боронять Україну», — зазначив Володимир Болєщук.

Участь у заході взяло близько 150 пластунів з Тернопільщини.