Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

02.02.2024

«Децентралізація 2024. Законодавчий порядок денний»: відкрито реєстрацію на форум

 
5 лютого о 15:00 год розпочнеться Форум «Децентралізація 2024. Законодавчий порядок денний». Організатори: ГО «ДЕСПРО» (DESPRO) за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (HOVERLA / проєкт USAID в Україні). Інформаційний партнер – портал «Децентралізація».
 
До участі у Форумі онлайн запрошуютьcя представники органів місцевого самоврядування всіх рівнів. Для цього необхідно заповнити реєстраційну анкету: https://forms.gle/Jp8zufcxyARTQf8U9. У переддень Форуму організатори надішлють на вказану в реєстрації електронну адресу посилання на платформу ZOOM.
 
Мета Форуму - згуртувати суб’єкти реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади для обговорення питань законодавчого порядку денного реформи децентралізації, спільного визначення потреб і подальших завдань реформи у контексті широкомасштабного збройного вторгнення росії на територію України, та законодавчого підґрунтя для забезпечення цих потреб.
 
На заході будуть презентовані результати досліджень (опитування громад, фокус-груп та глибинних інтерв’ю) щодо основних законодавчих ініціатив, прийняття яких у 2024 році забезпечить подальше зміцнення системи місцевого самоврядування.
 
Учасники Форуму обговорять:
- законодавчі ініціативи, необхідні для відновлення громад, що постраждали внаслідок російської агресії;
- актуальні завдання децентралізації, які формують законодавчий порядок денний реформи;
- питання впливу воєнного стану на діяльність органів місцевого самоврядування та військових адміністрацій, як державних кризових органів управління;
- питання фінансової та економічної спроможності громад в умовах воєнного стану та післявоєнний період, створення умов для інтеграції ВПО та повернення додому українських громадян;
- питання інтеграції місцевого самоврядування України у європейський простір.
 
У події візьмуть участь представники органів державної влади, місцевого самоврядування та Всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування.
 
Форум буде транслюватися наживо на Facebook-сторінках «Децентралізація», DESPRO, HOVERLA / проєкт USAID в Україні.