Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

05.02.2024

У Тернополі відкрили виставку «Полк Азов – Янголи Маріуполя»

Виставку «Полк Азов – Янголи Маріуполя» розгорнули 5 лютого в обласному краєзнавчому музеї. Тернопіль – десяте місто, де її презентували.

В експозиції – 223 інформаційні дошки, на яких містяться світлини, біографії та нагороди за мужність і звитягу кожного з полеглих захисників Маріуполя. Наймолодшому з них було 18 років, найстаршому – 63.

«Більшість з цих хлопців у лавах полку «Азов» були ще від 2014-го. Вони знали, що рано чи пізно, повномасштабна війна з росією буде і готувалися до неї. Фізично й морально. Вишколювалися, здобували нові знання, гартували дух. Саме тому майже три місяці в повному ворожому оточенні змогли вести запеклий бій, виконуючи свою місію,  акцентував під час відкриття виставки керуючий справами виконавчого апарату Тернопільської обласної ради, депутат обласної ради Олег Сиротюк.  Їхня мужність, стійкість, професійність вражали ворога, а безстрашність, братерство і відвага – лякали. Жертвуючи власним життям, вони утримували велику й до зубів озброєну навалу окупантів. Незламність «азовців» надихнула  українців на боротьбу, а світ – на допомогу Україні».

Організатор виставки – громадське об’єднання родин загиблих захисників України «Серце нАЗОВні».

«Для чого ми робимо це? – риторично запитала присутніх авторка ініціативи, мати полеглого «азовця» Владислава Литвиненка з позивним «Вектор» Віра. – Для того, щоб показати, за що ворог так ненавидить полк «Азов», розвінчати міфи російської пропаганди, розказати не тільки Україні, а й усьому світу про добровольців, які за покликом душі стали на захист Батьківщини, як завзято вони захищали Маріуполь, як летіли гелікоптерами в оточене місто на допомогу побратимам…»

«Людьми зі сталі» називають оборонців Маріуполя. Серед них  двоє «азовців» з Тернополя. 20-річний Павло Лисобей з позивним «Ас» і 27-річний Денис Сікотовський з позивним «Сіка».

«Герої не вмирають, – кажемо ми. Але мало казати. Потрібно робити все для того, щоб пам’ять про них жила, щоб на їхньому прикладі зростали нові покоління тернополян, одеситів, харків’ян, херсонців, киян… Бо тільки об’єднавшись у боротьбі й пам’яті  здобудемо перемогу», - резюмував Олег Сиротюк.

Виставка «Полк Азов – Янголи Маріуполя» діятиме в краєзнавчому музеї до кінця лютого. Важливо, щоб якомога більше мешканців краю відвідали її. Особливо – школярів і студентів.

А свою лють на ворога кожен зможе перетворити на зброю, задонативши на полк «Азов».