Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

16.02.2024

Відбулося засідання постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань соціального захисту населення та учасників АТО/ООС і членів їх сімей

16 лютого під головуванням Наталії Марків відбулося засідання постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань соціального захисту населення та учасників АТО/ООС і членів їх сімей. Депутати розглянули 2 питання порядку денного.

Члени комісії заслухали та взяли до відома інформацію Департаменту соціального захисту населення ТОВА щодо виплат внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території нашої області.

Станом на 15.02.2024 року за даними Єдиної інформаційної бази даних внутрішньо переміщених осіб на обліку в територіальних громадах області перебуває 71 661 внутрішньо переміщених осіб, з яких 69573 перемістилися після 24.02.2022;

Із загальної кількості облікованих:

- 2723 – особи з інвалідністю;

- 11 292 – особи пенсійного віку;

- 20 462 – діти;

- 51 306 – сім’ї.

Місцевими управліннями соціального захисту населення забезпечено виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за рахунок коштів державного бюджету на суму 3,07 млрд гривень.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 1 вересня 2023 р. № 930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», з метою забезпечення житлових прав внутрішньо переміщених осіб у Тернопільській області розпорядженням начальника обласної військової адміністрації затверджений перелік 47 місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (загальна кількість ліжко-місць для тимчасового проживання – 2178, вільних ліжко-місць – 480).

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.04.2023 № 312-р «Про схвалення Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023 –2025 роках» в Тернопільській області затверджено комплексну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023–2025 роки (розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 19.07.2023, №380/01.02-01).

Програма спрямована на забезпечення комплексного підходу з реалізації засад державної політики на регіональному рівні в частині всебічного забезпечення нагальних та постійних потреб внутрішньо переміщених громадян України, в тому числі в соціально-економічній сфері, а саме:

- створення нових робочих місць на ринку праці;

- сприяння в працевлаштуванні та професійній перепідготовці;

- забезпечення житлом;

- надання матеріальної підтримки внутрішньо переміщеним особам з числа сімей загиблих захисників і захисниць України;

- залучення міжнародних донорських організацій для підтримки та інтеграції внутрішньо переміщених осіб;

- залучення внутрішньо переміщених осіб до культурного життя територіальних громад;

- забезпечення партнерської підтримки молоді з числа внутрішньо переміщених осіб.

Виконання обласної програми передбачає фінансування з: обласного бюджету в сумі 4,14 млн гривень; територіальних громад в сумі 150,9 млн гривень.

У 2023 році виплачено щомісячну допомогу 17 сімʼям загиблих (померлих) захисників і захисниць України, котрі зареєстровані як внутрішньо переміщені особи на території Тернопільської області на суму 51 тис. грн.

Постійна комісія розглянула також подання Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації та заслухала інформацію директорки Центру Наталії Турецької щодо погодження кандидатури соціального педагога Юрія Левковича на вакантну посаду заступника директора центру з адміністративно-господарської діяльності. Депутати рекомендували першому заступнику голови Тернопільської обласної ради Володимиру Болєщуку погодити кандидатуру Юрія Левковича на відповідну посаду.