Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

05.03.2024

На Тернопільщині відбувся окружний пластовий вишкіл з безпеки «Башта»

2-3 березня на території КУТОР «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр» пройшов окружний вишкіл з безпеки «Башта», організований спільно з Головним управлінням Національної поліції в Тернопільській області.

У вишколі взяли участь пластуни віком 11-16 років з 10 громад Тернопільщини (Бережани, Зборів, Озерна, Тернопіль, В.Березовиця, Козова та ін.).

Захід допоміг поглибити знання і навички у самообороні та захисті себе і оточуючих в критичній ситуації. Учасники навчалися правильно аналізувати ситуацію та відповідно на неї реагувати, а також виявляти загрози та уникати конфлікту, не допускати булінгу в оточенні. Важливою складовою вишколу стало навчання з безпеки та поведінки в інформаційному просторі.

Пластуни заслухали інформацію про способи уникнення конфліктів та виходи з них, набули базових вмінь із самооборони. Крім цього вдалося покращити знання та навички юнацтва Тернопільської округи у правилах поведінки в надзвичайній ситуації.

Цікавими та пізнавальними для всіх присутніх стали:

- демонстрація сучасних видів зброї та ознайомлення з культурою поводження з нею;

- демонстрація сучасних типів вибухонебезпечних предметів, робота з вибуховими пристроями, потенційні загрози, ризики, маскування вибухових пристроїв;

- демонстрація роботи навичок поліцейських собак.

Поліцейські Тернопільщини ознайомили пластунів зі специфікою своєї роботи та провели тренінги з психологами ГУНП в Тернопільській області на актуальні теми у час війни:

- «Безпека в натовпі»;

- «Безпека під час подорожі в незнайомій місцевості»;

- «Як захиститися від нав’язливих дорослих на вулиці і вдома»;

- «Як уникнути викрадення і втекти, якщо тебе викрали»;

- «Основи безпечної поведінки на вулицях, профілактика насилля та булінгу, кібербезпека, профілактика хуліганської поведінки»;

-  про безпеку в інформаційному просторі, соціальна інженерія та як не злити злочинцю свою інформацію;

- як захиститися від нападу собак.

Під час обговорення, проведення діалогів, молодь мала можливість поспілкуватися, поділитися враженнями та емоціями, підбити підсумки і зробити правильні висновки. Вишкіл пройшов у затишній атмосфері з молитвою, пластовою ватрою, цікавими гутірками та вечірньою тишею.