Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

07.03.2024

Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини відзначив п’ятиріччя від дня заснування

У четвер, 7 березня, комунальна установа Тернопільської обласної ради «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» відзначила 5-ту річницю.

Урочистості з нагоди ювілею стартували з презентації документальної стрічки про історію становлення, перспективи розвитку, родзинки, здобутки та діяльність закладу, що об’єднав у своїй структурі одразу чотири потужні музеї: «Історико-меморіальний музей політичних в’язнів» у Тернополі, «Народний історико-меморіальний музей Ярослава і Слави Стецьків» у Великому Глибочку Тернопільського району, «Музей національно-визвольної боротьби ОУН-УПА» у Бишках, що на Козівщині, та «Музей національної-визвольної боротьби Тернопільщини».

Фільм працівники закладу створили у партнерстві з обласним комунальним підприємством «Фірма «Кінодністер».

Своє п’ятиріччя музейники також відзначили відкриттям експозиційного залу «Російсько-українська війна».

Із ювілеєм колектив установи від імені депутатського корпусу й мешканців краю привітав перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

«Коли російські окупанти прийшли на українську землю, то найперше почали спалювати книжки, нищити історію та все, що нагадувало про Україну, українських Героїв усіх часів, нашу самобутність та національну ідентичність. Тому сьогодні важливо не просто цінувати українську історію, а й робити все, щоб зберегти її та передати дітям, внукам, щоб вони знали ціну незалежної України,  акцентував присутнім Володимир Болєщук.   Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини – скарбниця історії визвольних змагань на території нашої області. Щоразу, коли приходжу в ці стіни, відчуваю силу українського духу. Архівні документи, наукова література, унікальні світлини, зброя, однострої, відзнаки, елементи побуту різних епох, особисті речі Героїв… Кожен експонат, тематична виставка – свідчення незламності української нації».

Володимир Болєщук подякував колективу закладу за розбудову музейної структури, вагомий внесок у збереження історичних пам’яток і патріотичне виховання підростаючого покоління, а старшого наукового співробітника КУ ТОР «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» Оксану Волянюк, завідувача відділу «Музей  національно-визвольної боротьби ОУН і УПА ім. Якова Бусела»  Івана Мартинюка та  завідувача відділу «Народний історико-меморіальний музей Ярослава і Слави Стецьків» Ірину Терещук нагородив грамотами Тернопільської обласної ради за сумлінну працю над створенням експозиційного залу «Російсько-українська війна».

Участь в урочистостях з нагоди п’ятиріччя музею також взяли депутати обласної ради Олег Сиротюк, Олег Любінський, Ірина Шумада, Тарас Юрик, Юрій Юрик, Михайло Пінь, Василь Деревляний.