Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

14.03.2024

Відбулося перше засідання наглядової ради Тернопільського мистецького фахового коледжу ім. Соломії Крушельницької: деталі

Перше засідання наглядової ради Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької відбулося 12 березня.

Участь у ньому взяли депутати Тернопільської обласної ради Володимир Вермінський, Михайло Тимошик, Михайло Пінь, а також директор департаменту культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації Світлана Байталюк.

Засідання розпочали зі заслуховування звіту в. о. директора коледжу Сергія Маловічка за 2023-ий.

«Сергій Миколайович поділився основними здобутками закладу та окреслив перспективи його розвитку, детальніше зупинився на болючих проблемах і шляхах їх розв’язання, акцентував на співпраці з вищими навчальними закладами, до яких вступає 95% учнів коледжу. Це колосальний відсоток від загальної кількості всіх абітурієнтів, – підкреслив голова наглядової ради, депутат Тернопільської обласної ради, директор обласного методичного центру народної творчості, заслужений артист України Володимир Вермінський. – Випускників коледжу своїми студентами хочуть бачити виші з різних куточків України. Це, а також численні перемоги вихованців на фахових конкурсах різних рівнів, свідчать про високий рівень професійності викладачів і престиж закладу».

Члени наглядової ради також звернулися до першого заступника голови Тернопільської обласної ради Володимира Болєщука з пропозиціями, щодо формування, опрацювання і внесення правок до положення про порядок проведення конкурсного відбору на посаду керівників мистецьких фахових коледжів краю.

Також обговорили й ряд господарських питань. Зокрема, перенесення дорожнього знаку, що забороняє заїзд автобусів та іншого великогабаритного транспорту до навчального корпусу коледжу на вул. Бульвар Шевченка, 17. За підсумками дискусії скерували до Тернопільської міської ради відповідного листа з пропозиціями щодо розв’язання проблеми.

Нагадаємо, що наглядову раду Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької створено відповідно до рішення обласної ради від 8 лютого 2024 року №918. До неї увійшли депутати обласної ради Ярослав Захарків, Вікторія Кривоніс, Михайло Тимошик, Михайло Пінь. Голова наглядової ради – депутат обласної ради Володимир Вермінський.

Зазначимо, що наглядові ради утворені при всіх закладах передвищої освіти Тернопільщини, що належать до сфери управління Тернопільської обласної ради. Їхня мета:

- покращення управління закладами фахової передвищої освіти області;

-  здійснення ефективного контролю з боку засновника;

- вирішення перспективних завдань розвитку закладів фахової передвищої освіти;

- залучення фінансових ресурсів для забезпечення діяльності закладів фахової передвищої освіти з основних напрямків розвитку і здійснення контролю за їхнім використанням;

- забезпечення ефективної взаємодії закладів фахової передвищої освіти з державними органами та органами місцевого самоврядування, громадськістю, громадськими об’єднаннями й суб’єктами господарської діяльності в інтересах розвитку, підвищення якості освітньої діяльності і конкурентоспроможності.