Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

14.03.2024

Індустріальні парки – інструмент економічного розвитку громад

Сьогодні, 14 березня, у Тернополі відбулася Міжвідомча нарада щодо створення та функціонування індустріальних парків в Тернопільській області за участі заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитра Кисилевського, секретаря Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Ярослава Рущишина, представників Міністерства економіки України, обласної військової адміністрації, обласної ради, директорів індустріальних парків регіону.

Під час наради обговорили законодавче забезпечення індустріальних парків, презентували економічний розвиток Тернопільщини в умовах воєнного стану та функціонування індустріальних парків регіону.

Участь у заході взяв перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук, який наголосив на тому, що навіть в умовах воєнного стану Тернопільщина залишається перспективним майданчиком для інвестування та розвитку бізнесу.

«Слід зазначити, індустріальні парки в сьогоднішніх умовах є важливим чинником активізації інвестиційної діяльності і створення нових робочих місць. Особливо це важливо для релокованих підприємств, які можуть продовжити розвиватись тут. Створення індустріальних парків слугує прикладом економічної децентралізації. Держава дає громадам інструмент для того, щоб вони успішно розвивалися. Адже це надходження у місцеві бюджети і, відповідно, підтримка української армії», — сказав Володимир Болєщук.

Для підвищення ефективності інвестиційних процесів в Тернопільській області здійснюється розбудова мережі індустріальних парків. На даний час уже створено три індустріальних парки: «Західноукраїнський промисловий ХАБ», «Тернопіль» та ,«Chortkiv-West» (Чортків-вест), крім того, ведеться робота щодо створення та включення до реєстру індустріальних парків України індустріальних парків ,«BORSCHIV» (Борщів), ,«LANIVTSI» (Ланівці) та «Зборів».

Варто зазначити, що ініціаторами створення зазначених індустріальних парків виступали органи місцевого самоврядування, приватних підприємств, безумовно при підтримці та сприянні місцевих органів виконавчої влади.