Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

21.03.2024

У Тернопільському обласному художньому музеї відбудеться презентація творчого проєкту Христини Боднарук

 
28 березня 2024 року о 15:00 год у виставковому залі Тернопільського обласного художнього музею відбудеться презентація творчого проєкту Христини Боднарук за грантом Президента України «Рефлексії гіперреалізму в Україні».
 
Авторка зазначила, що проєкт було ухвалено ще до початку повномасштабного вторгнення росії, а реалізовувався він у час війни, в 2022 році. Ідея проєкту полягала в зображені типажів українського народу будь якого віку, рефлексії звичок та повсякдення у їхніх обличчях. Але ідея змінилась і вирішено було показати наших воїнів-героїв, які ціною життя захищають Україну.
 
«Було виконано три широкоформатні портрети розміром 150 х 200 см. Я б з задоволенням продовжила малювати набагато більше робіт, адже в нас незліченна кількість героїв, яких світ повинен пам’ятати та знати. Ідеєю було розповісти їхню історію крізь портрети. За основу було взято фотографії кількох фотографів, яким я неймовірно вдячна. Кожен портрет намальовано з дозволу зображуваного, або їхніх родичів», — розповідає Христина Боднарук.
 
Довідково.
Молода художниця здобула ґрунтовну мистецьку освіту. За її плечима — навчання на факультеті образотворчого мистецтва Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка  та магістратурі Львівської національної академії мистецтв, де вивчала монументальний живопис. З 2012 року брала участь у збірних виставках у Тернополі, Києві, Львові, Мадриді.   ЇЇ картини  знаходяться в приватних колекціях в Ірландії, Великій Британії, США, Новій Зеландії, Франції, Іспанії, Ісландії…
 
Метою проєкту «Рефлексії гіперреалізму в Україні» є популяризувати  та актуалізувати  українську  культуру, привернути увагу до гіперреалізму на території України з метою його розповсюдження та відокремлення від фотореалізму, відповідно до закордонних практик, відоброзити вплив актуальних трендів в образотворчому мистецтві на сучасний український портрет. Створені великоформатні портрети  в напрямку гіперреалізму, захоплюють точністю відтворення деталей та психологізмом. Експресивність, фрагментарна, ракурсна подача образу у великому форматі, передають внутрішню напругу портретованих жінок різного віку. Контрастний  білий  фон  додає сили драматичному  звучанню образів.
 
Портрети, створені Христиною є впізнаваними, що свідчить про талант та сформований творчий почерк авторки, який спирається на академічну освіту та розуміння сучасного мистецтва. Художниця намагається не тільки вловити зовнішню схожість із натурою, а й передати внутрішній світ портретованих, їх почуття, думки.