Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

21.03.2024

23 березня, у роковини загибелі Любомира Крупи, усією громадою пом’янімо Героя

Рік тому, 23 березня 2023 року, в запеклому бою з окупантами на Харківщині загинув наш краянин, громадський та політичний діяч, депутат обласної ради двох скликань та Великоберезовицької селищної ради Любомир Левкович Крупа.

Ворог завдав важкої втрати усій Тернопільській спільноті, усьому  нашому краю. Ця добра, світла, надзвичайно справедлива людина була насамперед патріотом України, рідної землі. У перший же день повномасштабного вторгнення агресора Любомир став до лав захисників Батьківщини. Мужній, відважний до безтямності, Герой завжди перебував попереду: йшов у бій, собою прикривав інших, допомагав побратимам. Його загибель – болюча рана для  усієї громади Тернопілля.

Пам’ять Героя Любомира Крупи вшановуватимемо у Тернополі 23 березня. О 10.00 в Архикатедральному соборі відбудеться Архиєрейська Літургія за упокій душі захисника, а о 12.00 - панахида на Микулинецькому кладовищі за душі полеглих воїнів.

Докладніше про Героя:

ЛЮБОМИР КРУПА - громадсько-державний діяч, кандидат історичних наук, викладач, солдат ЗСУ, кулеметник, депутат Тернопільської обласної ради 6-го і 7-го скликань.

Народився 2 вересня 1975 р. в селищі Велика Березовиця на Тернопільщині.

Навчаючись у Тернопільському державному педагогічному інституті за спеціальністю «історія», був стипендіатом Володимира Косика, видавництва «Смолоскип». Брав участь у Всеукраїнській експедиції по збору інформації про діяльність ОУН-УПА, дослідженні археологічної пам’ятки черняхівської культури у с.Чернелів-Руський, був одним із організаторів та першим головою студентського науково-пошукового товариства «Обереги», координатором студентського дискусійного клубу «Діалог», членом УНА-УНСО, культурно-просвітницького товариства «Вертеп».

Педагогічну працю провадив викладачем, доцентом, проректором з виховної роботи у ПВНЗ «Тернопільський комерційний інститут» та викладачем Тернопільської вищої духовної семінарії ім. патріарха Й.Сліпого. У 2003 р. захистив кандидатську дисертацію «Вплив митрополита Андрея Шептицького на культурне та суспільно-політичне життя Галичини в кінці ХІХ - першої половини ХХ ст.» у Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича. Автор 28 наукових публікацій.

У 2014 р. - директор департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, згодом - заступник голови Тернопільської обласної ради, депутат, Тернопільської обласної ради 6-го і 7-го скликань та Великоберезовицької селищної ради.

У січні 2022 року став директором Тернопільської спеціальної школи Тернопільської обласної ради. 

У перший день повномасштабного вторгнення росії в Україну став до лав ЗСУ. Загинув у важкому бою з окупантами 23 березня 2023 р на Харківщині.