Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

17.04.2024

Володимир Болєщук взяв участь у міжнародній науково-практичній конференції

У середу, 17 квітня, у Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії імені Тараса Шевченка розпочала роботу І Міжнародна науково-практична конференція «ALTITUDO MUNDI SPIRITUALIS. Духовність у сучасному світі: просвітницько-культурологічний підхід». Участь у конференції беруть науковці, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти, докторанти, аспіранти, магістранти, студенти, представники духовенства, вчителі закладів загальної середньої освіти, працівники закладів позашкільної мистецької освіти.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук, який наголосив на тому, що проведення такої конференції спрямує присутніх до багатопланової наукової дискусії з проблем духовної культури в реаліях сьогодення.

«Саме в цих історичних стінах протягом багатьох століть формувалася та плекалася наукова думка, виховувалися та виходили в світ науковці, теологи, педагоги. Не випадково, що тема сьогоднішньої конференції присвячена питанням духовності, яка так близька нашому краю з багатою духовною історією та традиціями. На сучасному етапі однією з актуальних проблем української педагогіки і культури є шляхи збереження мистецтва та передача його цінностей майбутнім поколінням українців, – зазначив Володимир Болєщук. – Адже духовний розвиток особистості є визначальним і пріоритетним у ставленні людини до себе, до інших, до мистецтва, до природи і суспільства. Не менш значимо, що ваші наукові розвідки охоплюватимуть і зв’язки з християнським віровченням та роллю духовенства. Особливо актуальним це стає у сьогоднішніх реаліях повномасштабного вторгнення в Україну, коли наші воїни борються за збереження української культури та самоідентичності».

Напрями роботи конференції:

1. Сакральна музика в культурній синергії Сходу і Заходу.

2. Педагогічна освіта як засіб комунікації з духовно-мистецьким простором.

3. Трансдисциплінарний дискурс в контексті духовного мистецтва.

4. Образотворче мистецтво як механізм трансляції сенсів християнського віровчення.

5. Духовенство і його роль у розвитку сакрального мистецтва: збереження традицій у сучасному вимірі.