Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

14.08.2024

На Тернопільщині триває Всеукраїнський виховно-вишкільний військово-патріотичний табір «ЛЕГІОН-26»

Майже 100 пластунів та 30 інструкторів з різних областей України беруть участь у Всеукраїнському виховно-вишкільному військово-патріотичному таборі «ЛЕГІОН-26», який проходить на Тернопільщині.

Тут молодь освоює загальновійськові дисципліни. Фахові інструктори — учасники бойових дій, навчають військової топографії, тактичної медицини, самооборони, стрільби зі зброї тощо. Молодь опановує навички керування безпілотними літальними апаратами. Організаторами заходу є «ПЛАСТ — Національна Скаутська Організація України», а також комунальна установа Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр».

З вітальним словом до пластунів звернувся перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

«Такі патріотичні вишколи формують справжнього українця, формують характер, силу волі та витривалість, мотивують і загартовують молодих людей. Адже саме учасники таких патріотичних вишколів сьогодні зі зброєю в руках захищають нашу державу. На жаль, серед воїнів-пластунів є ті, хто віддав найцінніше в боротьбі за суверенну державу. Це Віктор Гурняк, Віталій Дерех, Євген Подолянчук, Дмитро Пащук, Артем Димид, Ростислав Бальзан, Максим Вороб’єнко, Микола Гордійчук, Володимир Петрук. Вони – Герої, все життя присвятили пластовій присязі та служінню державі, – сказав Володимир Болєщук. – У 1991 році на Тернопільщині патріотичні вишколи започаткував світлої пам‘яті наш земляк Іван Гавдида, який трагічно зaгинув. Він жив ідеєю націоналізму та формуванням патріотичної молоді, яка будуватиме незалежну Україну. Саме він привіз на наші терени перших гуртківців-пластунів і тут відбулись перші табори. Його справа живе. Щороку на Тернопільщину приїжджають різноманітні патріотичні організації зі всієї країни, цілеспрямована молодь, яка прагне знати героїчну історію України та її боротьби за незалежність».

За постійну співпрацю та підтримку пластового руху Володимиру Болєщуку вручили подяку та урочисто оголосили його Пластприятом. Також на захід завітала депутат Тернопільської обласної ради Наталія Онишків.

До слова, учасники табору «Легіон-26» самостійно розпочали масштабний збір на 1 мільйон гривень на 7 дронів DJI Mavic 3, 10 рацій MOTOROLA DP4400E, 2 зарядні станції Bandera Power та Starlink з метою використання цього спорядження для навчання, а після табору – передачі його на потреби ЗСУ.