Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

22.06.2023

На Тернопільщині відзначили спортсменів з інвалідністю

Подяки п’ятьом спортсменам, які показали високі результати на Чемпіонаті Європи та у Глобальних іграх серед людей з інвалідністю, вручив 20 червня голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Усі вони — вихованці Тернопільського регіонального центру з фізичної культури та спорту осіб з інвалідністю та ДЮСШІ «Інваспорт».

Серед нагороджених, зокрема: 

майстри спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Ольга Зазуляк та Руслана Муравська (Заслужені тренери України Іван Салук та Михайло Васірук).

У Глобальних іграх серед людей з інвалідністю, що з 2 по 11 червня тривали у французькому Віші, Ольга виборола дві срібних та бронзову медалі, а Руслана — дві срібних та золоту. Додамо, що участь у змагання взяли 1512 спортсменів з 44 країн світу, з 13 видів спорту. Україна була представлена у 2 видах спорту: 14 спортсменів — у легкій атлетиці та 4 спортсмени — у тенісі настільному.

  • заслужені майстри спорту України з дзюдо Марія Бала та Софія Волянюк  (тренери — заслужений тренер України Леон Уруський, Віталій Гнатишин).

«Золото» з чемпіонату Європи з дзюдо серед спортсменів з порушеннями слуху, що від 3 по 7 травня тривав у болгарській Софії, привезла заслужена майстер спорту України Марія Бала. Першість спортсменка здобула у ваговій категорії +78 кілограмів.

А ось майстер спорту України, студентка факультету «Фізичного виховання» ТНПУ ім. В. Гнатюка Софія Волянюк на цьому ж чемпіонаті Європи, але у ваговій категорії 63 кілограми, виборола «золото» й «срібло».

  • заслужений майстер спорту України з футболу з наслідками ДЦП Іван Шкварло.

Титулований тернополянин брав участь у чемпіонаті Європи з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП в складі національної паралімпійської збірної команди України. Змагання тривали з 2 по 10 червня в італійському Орістано. У фінальній грі збірна команда України, зокрема й завдяки майстерності Івана Шкварла, перемогла збірну команду Англії з рахунком 3:0 та здобула «золото» чемпіонату Європи.

«Кожен із вас — приклад міцності духу й незламності української нації, — наголосив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, відзначаючи спортсменів з інвалідністю. —  Попри повномасштабну війну, різноманітні щоденні перепони й труднощі, ви не опускає рук,  наполегливо працюєте над собою та гідно перемагаєте на міжнародній спортивній арені. Дякую вам за силу волі, терпіння і синьо-жовтий стяг, який щоразу здіймається вгору. Тернопільщина пишається вами! Ще більше яскравих перемог вам, високих досягнень і медалей!»

Також Михайло Головко висловив вдячність тренерам спортсменів, акцентувавши на зусиллях, які вони роками вкладають у професійне зростання своїх вихованців, та важливості досягнутих результатів.