Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

18.11.2021

Представники територіальних громад Тернопільщини взяли участь в онлайн-семінарі «Публічна інформація та веб-сайти органів місцевого самоврядування»

Пізнавальний семінар про доступ до публічної інформації та організацію роботи веб-сайтів громад організувала команда регіонального офісу Програми «ULEAD з Європою» в Тернопільській області.
 
«Органи місцевого самоврядування стають більш відкритими у своїй діяльності. Доступ до публічної інформації став важливою складовою в роботі громад, які постійно удосконалюють цей напрямок. Налагодження якісної комунікації з громадськістю — одне з ключових завдань для громад в сучасних умовах. Приємно, що в територіальних громадах це розуміють та розвивають комунікаційні майданчики», — наголосила Наталія Онищук, керівниця регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» в Тернопільській області.
 
Діяльність веб-сайтів органів місцевого самоврядування чітко регламентована в законодавстві. Створена законодавча база, що визначила основні критерії, яким повинен відповідати сайт громади.
 
Михайло Шелеп, експерт Програми, ознайомив присутніх із законодавством України у сфері доступу до публічної інформації та основними вимогами щодо публікування інформації на сайті. «Ця тема важлива на тільки для фахівці органів місцевого самоврядування, які відповідають за комунікацію, але й для керівництва та депутатського корпусу. Необхідно, щоб в усіх було чітке розуміння суті доступу до публічної інформації», — підкреслив він.
 
Експерти проводили низку інтерактивів з представниками громад та обговорювали ключові питання, які їх цікавили, — розповідають у  Тернопільському регіональному офісі.