Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

10.01.2024

 Територіальні громади Тернопільщини можуть запровадити послугу з формування життєстійкості для своїх мешканців

Міністерство соціальної політики України запрошує територіальні громади з усієї України долучитися до пілотного проєкту і запустити для своїх мешканців нову соціальну послугу. Послуга з формування життєстійкості створена для психосоціальної підтримки людей з вразливих категорій населення, ветеранів та їхніх сімей, ВПО, а також кожного мешканця громади.

Життєстійкість – вміння бути емоційно та ментально стабільним і продуктивним, навіть за кризових умов. Цю навичку можна сформувати та розвинути, а також – навчити їй інших. Саме тому Мінсоцполітики ініціювало проєкт, в рамках якого кожна територіальна громада у партнерстві з громадським сектором зможе формувати навичку життєстійкості у своїх мешканців.

Поштовх до старту проєкту дала постанова Кабміну №1049. Відтоді Міністерство соціальної політики залучає громади з усієї України та спільно з Фондом соцзахисту осіб з інвалідністю проводить конкурс серед надавачів соціальних послуг. Наразі до проєкту приєдналися 32 громади, з них 9 мають відібраних надавачів послуги. 

“Найбільшу потребу у цій послузі ми бачимо серед родин загиблих та зниклих безвісти – саме їм ми приділятимемо зараз найбільше уваги. Також, вже бачимо, що активно працюватимемо із військовослужбовцями та їхніми родинами, сім’ями з маленькими дітьми”, – коментує Ольга Кухарчук, соціальна менеджерка в команді надавача соціальної послуги ГО “Здолбунівський фізкультурно-оздоровчий клуб інвалідів “Надія”, яка стала переможцем конкурсу у місті Здолбунів, Рівненської області. Разом із колегами  вони вже пройшли навчання на тренінгах від партнерських організацій - ЮНІСЕФ та ВООЗ. І додає, що у 2024 році робота фахівців буде спрямована на зниження  рівня стресу і тривожності, формування навичок першої психологічної допомоги близьким. Окремим вектором стане надання психологічної підтримки у пошуку особистісних ресурсів через створення груп самопідтримки. А в подальшому – планується розвиток волонтерських ініціатив на базі простору, де надаватиметься послуга з життєстійкості. 

При цьому, варто розуміти, що звернутися по послугу може кожен мешканець громади, незалежно від віку, статусу, чи місця реєстрації. 

Для підвищення кваліфікації та розвитку компетентностей надавачів послуги з формування життєстійкості Мінсоцполітики спільно з партнерами проводять навчальні тренінги – “Батьківство без стресу” від ЮНІСЕФ та ГО “Всеукраїнський громадський центр “Волонтер” та “Самодопомога Плюс” від ВООЗ. 

Щоб долучитися до проєкту, виконавчим органам сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад, а в разі їх відсутності — військовим адміністраціям населених пунктів потрібно подати офіційну заявку.

Для зручності, кожна громада може обрати свій варіант подачі заявки:

- Через електронну систему взаємодії органів виконавчої влади.

- За адресою:info@mlsp.gov.ua з копією на адресу vidbirgromadi@gmail.com.

У разі неможливості подати заявку через електронні засоби комунікації, надсилати паперову форму заявки за адресою: м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10.

Усі запитання можна скеровувати координаторці проєкту Олександрі Верлинській на електронну адресу: Vidbirgromadi@gmail.com.

Відповіді на поширені запитання від представників громад можна знайти за посиланням.

Дедлайн подачі заявок від територіальних громад – 18 січня 2024 року (до 23:59).

Більше інформації про конкурс надавачів читайте за лінком .