Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

24.05.2024

Реформа профільної середньої освіти: у Києві відбулося обговорення законодавчих змін

Сьогодні, 24 травня, у Києві, на комунікаційному майданчику Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України відбулося обговорення законодавчих змін, необхідних для втілення реформи профільної середньої освіти. Участь у заході взяли голова постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Володимир Мисик та начальник відділу міжнародного співробітництва і промоції області Руслан Кулик.

Організаторами заходу виступили Міністерство освіти та науки України, Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України за сприяння та підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти».

За інформацією Міністерства освіти та науки України, з 2025 року передбачається пілотування, а з 2027 року – запровадження трирічної профільної середньої освіти (10-12класи), яка спрямована на оновлення освітнього процесу, створення умов для самореалізації та готовності до ринку праці майбутнього. Одним з ключових завдань реформи є формування спроможної мережі закладів освіти, побудови нової освітньої інфраструктури, яка дозволить забезпечити високу якість освіти, що безпосередньо є компетенцією органів місцевого самоврядування.

Сучасний стан освіти призводить до нерівності між сільськими й міськими школами за якістю та доступністю освіти. Тому постає необхідність шукати спільні шляхи і можливості для реформування профільної середньої освіти та обговорити зміни до законодавства, які сприятимуть реалізації цієї реформи.

Під час заходу присутні обговорили наступні теми:

- впровадження профільної середньої освіти академічного спрямування;

- впровадження профільної середньої освіти професійного спрямування;

- розроблення Стратегії реформи профільної середньої освіти;

- моделювання мережі закладів профільної середньої освіти;

- пропозиції законодавчих змін, які забезпечать ефективність реалізації завдань реформи профільної середньої освіти;

- обговорення пропозицій змін до НПА.