Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

20.06.2024

Ігор Сопель відзначив працівників тернопільської експертної служби з нагоди 24-ї річниці створення Експертної служби МВС України

Сьогодні, 20 червня, з нагоди 24-ї річниці створення Експертної служби Міністерства внутрішніх справ України, у Тернопільському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС відбувся урочистий захід.

Від імені депутатського корпусу Тернопільської обласної ради працівників центру привітав заступник голови Тернопільської обласної ради Ігор Сопель.

«Ваша робота – тиха, але вкрай потрібна для досягнення істини. Виконані вами експертизи і дослідження допомагають правоохоронцям встановити справедливість. Це особливо важливо, щоб зафіксувати злочини російського агресора і притягнути до відповідальності кожного злочинця. Переконаний, що у Тернопільському НДЕКЦ працюють висококваліфіковані фахівці, і це підтверджується результатами. Вдячний кожному за сумлінну працю та вірність народу України», – зазначив Ігор Сопель.

Він побажав працівникам експертної установи міцного здоров’я, успіхів, наснаги, подальшого професійного зростання та Перемоги України.

Заступник голови Тернопільської обласної ради відзначив працівників НДЕКЦ за високі професійні якості, зразкове виконання службових обов’язків, сумлінність і відповідальність у роботі та значний особистий внесок у забезпечення громадської безпеки на території області.

Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв, які віддали життя за волю та незалежність України.

Довідково.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 червня 2000 року №988 установлено дату «День експертної служби Міністерства внутрішніх справ України».

Експертна служба МВС України пройшла шлях від простих хімічних досліджень на початку створення – до найскладніших досліджень з використанням сучасного медичного обладнання. Вона продовжує свій розвиток з метою повноцінного забезпечення потреби у спеціальних експертних знаннях у правоохоронних органів та громадян.

Станом на 2024 рік у Тернопільському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС проводяться дослідження за 52-ма спеціальностями. За останні декілька років освоєно нові напрями судових експертиз.

За сприяння Тернопільської обласної ради та Тернопільської обласної військової адміністрації проводяться роботи зі створення сучасного лабораторного комплексу з проведення молекулярно-генетичних та фізико-хімічних досліджень. Cпрямовано 2 млн грн. для департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту населення та взаємодії з правоохоронними органами обласної військової адміністрації на програму сприяння Тернопільському НДЕКЦ у створенні повнопрофільної лабораторії ДНК-аналізу на проведення ідентифікації тіл загиблих та розшуку безвісти зниклих осіб, внаслідок збройної агресії росії проти України для обладнання приміщення лабораторного комплексу системою припливно-витяжної вентиляції та клімат-контролю.