Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

22.06.2024

«Прихисток для найвразливіших категорій населення»: Тернопільський благодійний фонд «Карітас» презентував успішний проєкт

21 червня Тернопільський благодійний фонд «Карітас» презентував успішно реалізований проєкт «Прихисток для найвразливіших категорій населення» та звітував про власні напрацювання. З представниками місцевих органів влади та експертами обговорили перспективи та стратегії масштабування діяльності фонду для громади та міста. Участь у заході взяв депутат Тернопільської обласної ради Ярослав Дрюченко.

В межах проєкту завдяки фінансовій підтримці Austrian Development Cooperation, Caritas Austria, Neighbour in Need та меценатів і благодійників в Україні вдалося відновити чотириповерхову будівлю прихистку в селі Петриків, Тернопільського району. Її облаштували для комфортного одночасного проживання 25 осіб, вона цілком відповідає найвищим стандартам та нормам доступності Перший поверх призначений для безбар’єрного пересування, в будинку є дво-, три- та чотиримісні кімнати, санвузли, пральня та їдальня – загального користування. Поряд – зручна велика прибудинкова територія і мальовничий ліс.

У прихистку можуть безкоштовно проживати та харчуватися одинокі особи похилого віку (60+) з числа внутрішньо переміщених, які здатні самі себе обслуговувати.

Протягом 2023-2024 у прихистку перебували 92 внутрішньо переміщені особи. За цей період їм були надані 5 613 послуг домашньої опіки, 22 404 медичні послуги, 3 586 послуг психо-соціальної допомоги, а також послуги кейс-менеджменту – надання допомоги у виготовленні документів, супровід до ЦНАП; допомога у вирішенні питань із органами державної і місцевої влади; надання інформації по соціальному захисту населення, тощо.

Цей проєкт успішно реалізується на шести локаціях: в Одесі, Івано-Франківську, Коломиї, Бориславі, Тернополі і Чорткові.

Від імені керівництва та депутатського корпусу Тернопільської обласної ради Ярослав Дрюченко привітав Тернопільський благодійний фонд «Карітас» з успішною реалізацією проєкту та запевнив у цілковитій підтримці подібних ініціатив з боку найвищого представницького органу нашого краю.

«Коли спілкуєшся з людьми, які сьогодні потребують підтримки і перебувають у скрутному становищі через повномасштабне вторгнення, розумієш – того, що ми робимо, – замало, аби задовільнити всі потреби. Причина як правило одна – брак коштів, але ж у цій страшній ситуації держава якраз і має проявити всю свою увагу і турботу, аби ніхто не відчував себе покинутим напризволяще. Як бачимо, Церква взяла на себе і успішно виконує функції підтримки та опіки, і ми за це щиро вдячні кожному з вас, – зазначив Ярослав Дрюченко. – В Тернопільській області діє Обласна комплексна програма соціальної підтримки малозахищених верств населення "Турбота" на 2021-2025 роки, в межах якої ваш благодійний фонд також отримує фінансування, і це добра практика, яку Тернопільська обласна рада буде й надалі підтримувати».

Нагадаємо, Карітас – це благодійна організація Української Греко-Католицької Церкви, яка надає допомогу потребуючим людям, які опинились в скрутних життєвих обставинах незалежно від їх віросповідання, національності або соціального статусу.

Карітас Тернопіль – це регіональний центр міжнародного благодійного фонду «Карітас», який працює в нашому краї з 1994 року.

В «Карітасі» на постійній основі діють різні проєкти:

- допомога дітям та молоді в складних життєвих обставинах;

- соціальна реабілітація;

- домашня опіка людей похилого віку;

- благодійна їдальня для безпритульних та потребуючих;

- соціальна пральня;

- служіння на парафіях;

- прихисток та допомога внутрішньо переміщеним особам.

В результаті нових викликів перед благодійним фондом постало ще одне важливе завдання: допомога та підтримка внутрішньо переміщених осіб. Карітас Тернопіль взяв на себе гуманітарну допомогу, прихисток, психологічну допомогу, юридичну допомогу, домашню опіку, роботу з дітьми та забезпечення їм комфортної адаптації, тощо.