Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

26.06.2024

«Безпечний простір»: у Тернопільській обласній раді підписали меморандуми про взаєморозуміння та співпрацю

Сьогодні, 26 червня, у Тернопільській обласній раді відбулося підписання меморандумів про взаєморозуміння і співпрацю. Перший – укладено між Тернопільською обласною радою, Теребовлянським фаховим коледжем культури і мистецтв та Тернопільською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України. Другий – підписано між Тернопільською обласною радою, обласною організацією Товариства Червоного Хреста України та Петриківським обласним геріатричним пансіонатом.

Метою Меморандумів є співпраця в створенні та реалізації на території Теребовлянського фахового коледжу культури і мистецтв та Петриківського обласного геріатричного пансіонату спільних проєктів для допомоги та підтримки вразливих категорій населення.

У кожному із закладів буде створено «Безпечний простір», який має на меті надати необхідну психосоціальну підтримку для дорослих. Така допомога надається групам або індивідуально. Для груп проводитимуться заходи у форматі підтримки, занять з елементами творчості, ігор, психоедукаційних сесій, заходів з метою соціальної згуртованості тощо. Дані заходи допоможуть підвищити стійкість людей, знизити рівень стресу, зняти емоційну напругу та навчити, як можна самому потурбуватися про себе і своїх близьких.

Під час цієї війни багато людей втратили рідні домівки і змушені були стати внутрішньо переміщеними особами. Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України з перших днів війни розгорнула свою допомогу не лише місцевому населенню області, а і внутрішньо переміщеним особам. Так, станом на 1 червня цього року в Тернопільській області зареєстровано понад 68 тисяч ВПО, – зазначив Володимир Болєщук. – Як мені відомо, з 24 лютого 2022 року обласним осередком Червоного Хреста отримано і роздано гуманітарної допомоги для понад 150 тисяч осіб. Приємно відзначити, що левовою часткою цієї допомоги була допомога від Швейцарського Червоного Хреста».

Між комунальними закладами Тернопільської обласної ради та Тернопільською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України триває плідна співпраця. Впроваджуються пілотні проєкти з проведення реконструкції приміщень під розміщення ВПО для довготривалого проживання. Так, у новому відділенні Петриківського обласного геріатричного пансіонату, яке відремонтовано за фінансової підтримки Швейцарського Червоного Хреста, уже проживають внутрішньо переміщені мешканці пансіонату. 

«Внаслідок війни багато українців – і дорослих, і дітей переживають стрес, втрати… Люди потребують своєчасної психологічної підтримки, а часто – і постійного психологічного супроводу. Дійсно важливо вчасно звернутися до фахівця. Тому Тернопільська обласна рада підтримує цю добру ініціативу щодо створення кімнат «безпечного простору» в наших комунальних закладах», – сказав Володимир Болєщук.

Меморандуми про взаєморозуміння та співпрацю підписані терміном на 10 років.