Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

05.07.2024

Депутати Тернопільської обласної ради прийняли звернення до Президента України про присвоєння Віктору Семчуку звання Герой України (посмертно)

Під час продовженого першого пленарного засідання сьомої сесії Тернопільської обласної ради сьомого скликання депутати прийняли звернення до Президента України Володимира Зеленського щодо присвоєння розвіднику – снайперу розвідувального відділення розвідувального взводу розвідувальної роти штабного батальйону 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького Сухопутних військ Збройних сил України Віктору Семчуку звання Герой України (посмертно).

Віктор Ярославович Семчук народився 03 березня 1991 року в селі Залавʼє Теребовлянського району Тернопільської області. Закінчив школу в рідному селі та Теребовлянську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Nº 2.

Після цього вступив у Прикарпатський військово-спортивний ліцей-інтернат (м. Надвірна), який закінчив у 2008 році. Вищу освіту здобув у Тернопільському національному економічному університеті, де навчався до 2012 року на юридичному факультеті. Отримавши диплом, пішов служити в Яворівську військову частину за контрактом, звідки у травні 2014 року його батальйон відправили на схід України; спочатку до Луганська, потім – Словʼянська Донецької області.

19 червня 2014 року, в ході військової операції зі звільнення від терористів населених пунктів у Лиманському районі (на той час – Краснолиманський район), знищення блокпостів противника біля смт. Ямпіль і с. Закітне Донецької області та взяття під контроль мосту через Сіверський Донець, тримаючи більш як трьох годинний бій, Віктор Семчук разом із шістьма побратимами загинув. Похований герой на кладовищі с.Залавʼє Тернопільського району Тернопільської області.

Семчук Віктор був однією із перших на Тернопільщині жертв, що загинули від рук московських загарбників. Він стояв на захисті рідного краю з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації на територію незалежної держави Україна та відважно виконав свій обовʼязок громадянина України, і до останнього подиху був вірним своїм побратимам та державі.

Присвоєння Віктору Семчуку звання Герой України (посмертно) буде гідним проявом належної шани до його подвигу, проявом глибокої вдячності батькам за сина-патріота та прикладом для наслідування в боротьої за захист державного суверенітету та територіальної цілісності української держави, вірності військовій присязі прийдешнім поколінням.