Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

12.07.2024

«Хрещення. Становлення. Перемога»: Володимир Болєщук взяв участь у III суспільно-науковій платформі

На Хмельниччині відбулася III суспільно-наукова платформа «Хрещення. Становлення. Перемога». Участь у вже традиційному заході на теренах сусідньої області взяв перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

Учасниками суспільно-наукової платформи стали голови обласних рад західних та центральних областей України, військовослужбовці, представники органів місцевого самоврядування, науковці, міжнародні партнери, керівники закладів освіти, громадські діячі.

Захід приурочено до Дня Державності України, який цьогоріч відзначатимемо 15 липня. Кілька разів у XX столітті Україна здобувала суверенітет і втрачала його через внутрішні незгоди під час зовнішньої агресії. Знання історії нашого державотворення в усій тяглості є потужною силою проти маніпуляцій історичними фактами в умовах інформаційної війни росії проти України. У час важких випробувань, які сьогодні переживає Україна, національна єдність – обов’язкова умова збереження державності.

З метою об’єднання регіонів України Хмельницька обласна рада ініціювала підписання меморандумів про співпрацю з обласними радами інших областей нашої держави. Між Хмельницькою та Волинською обласними радами такий документ був підписаний 20 серпня 2021 року, напередодні 30 річниці Незалежності України. Тернопільщина підписала меморандум разом з Чернівецькою обласною радою 22 січня 2022 року, у День Соборності України.

До об’єднавчої ініціативи найвищого представницького органу Хмельниччини приєдналися Вінницька, Закарпатська, Рівненська, Черкаська та Чернігівська обласні ради.

Під час суспільно-наукової платформи присутні переглянули фільм «Становлення державності» та обговорили наступні теми:

- «Відновлення історичної справедливості в питанні державності. Україна та московія»;

- «Про співпрацю та розвиток партнерства обласних рад».

У рамках панельної дискусії на тему «Виклики та перспективи міжрегіонального та міжнародного співробітництва в контексті вступу України до Європейського Союзу» Володимир Болєщук представив економічний потенціал Тернопільщини та окреслив основні напрямки співпраці з іншими регіонами України.

«Тернопільщина – аграрна область, і сьогодні всі зусилля наших підприємств спрямовані на забезпечення продовольчої безпеки регіону і держави. 65 відсотків експорту нашого краю складає продукція сільськогосподарського виробництва. Наші аграрії постійно шукають нові можливості, і не зважаючи на важкі умови і виклики, будують, розвивають тваринництво, харчову та переробну галузі, – зазначив Володимир Болєщук. На території області триває реалізація інвестиційних проєктів. Використовуючи альтернативні джерела енергії, Тернопільщина може повністю покривати власні потреби і навіть віддавати залишки, проблема – у відключенні світла».

Очільник Тернопільської області зауважив, що не може бути жодної безвихідної ситуації для нашого неймовірного народу. Ми все здолаємо і обов’язково переможемо!

У рамках візиту на Хмельниччину Володимир Болєщук також оглянув комунальні установи обласної ради, зокрема Хмельницький обласний протипухлинний центр.