Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

12.07.2024

На Тернопільщині обговорили результати моніторингу медзакладів за Програмою медичних гарантій

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук взяв участь у нараді з головами територіальних громад та надавачами спеціалізованої медичної допомоги Тернопільської області для обговорення результатів планового моніторингу закладів охорони здоров’я.

У межах зустрічі обговорили наступні питання:

- результати автоматичних верифікацій даних про медичних працівників та медичних спеціалістів закладів охорони здоров’я (ЗОЗ) Тернопільської області;

- результати планового моніторингу медзакладів, які надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті, гострому інфаркті міокарда, пологах та медичну допомогу новонародженим у складних неонатальних випадках щодо дотримання умов договору з НСЗУ: ключові досягнення та порушення у діяльності ЗОЗ, виявлені у результаті моніторингу; основні виклики, з якими стикаються медзаклади під час впровадження Програми медичних гарантій; підстави для розірвання договору з НСЗУ;

- наглядові ради ЗОЗ, та їх роль у моніторингу діяльності за договором з НСЗУ.

«І для власників закладів спеціалізованої медичної допомоги, і для надавачів спеціалізованої медичної допомоги нашої області такі зустрічі дуже важливі і потрібні. Вони дають той мобілізаційний ефект, якого інколи не вистачає для швидкого вирішення проблемних питань, що виникають під час реалізації Програми медичних гарантій, – зазначив Володимир Болєщук. – Для Тернопільської обласної ради пріоритетним завданням в галузі охорони здоров’я є якісне і кваліфіковане, а головне – безкоштовне надання послуг. Ми вживаємо необхідних заходів щодо забезпечення ефективного функціонування закладів охорони здоров’я – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області».

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради розповів про те, що на крайній сесії було прийнято ряд важливих рішень щодо покращення матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров’я області, а саме – надано дозволи на виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення капітальних ремонтів та реконструкцій 14 медичним закладам. Постійна комісія Тернопільської обласної ради з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства, дитинства розглянула і підтримала ряд клопотань закладів охорони здоров’я щодо забезпечення співфінансування капітальних ремонтів споруд цивільного захисту.

На виконання розпорядження Тернопільської обласної військової адміністрації «Про затвердження переліку закладів спроможної мережі закладів охорони здоров’я Тернопільського обласного госпітального округу» Тернопільська обласна рада прийняла ряд рішень про реорганізацію комунальних некомерційних підприємств.

Тернопільською обласною радою також прийнято рішення «Про утворення наглядових рад закладів охорони здоров’я, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області» та утворено конкурсну комісію з відбору незалежних членів таких рад.

Голова Національної служби здоровʼя України Наталія Гусак розповіла про результати проведення у регіоні моніторингу роботи закладів охорони здоровʼя за Програмою медичних гарантій, а також наголосила на важливості дотримання надавачами послуг умов договору з НСЗУ.

Подібні зустрічі відбуваються в усіх регіонах України і НСЗУ запрошує до діалогу саме представників місцевого самоврядування, які є найближчими до людей і можуть найшвидше донести всю важливу інформацію та вплинути на покращення якості надання медичних послуг на місцях.