Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

18.07.2024

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець відвідав Тернопільщину

Сьогодні на Тернопільщині з робочим візитом перебуває Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Під час зустрічі з першим заступником голови Тернопільської обласної ради Володимиром Болєщуком обговорили питання дотримання прав і свобод громадян області, та питання, що стосуються розміщення ВПО та умов їхнього проживання.

У стінах Західноукраїнського національного університету Дмитро Лубінець презентував основні аспекти роботи Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в умовах збройної агресії рф проти України.

«Я чітко усвідомлюю, що я приїхав до людей, які кожного дня вносять свій вклад в нашу майбутню перемогу над російським окупантом, – сказав Дмитро Лубінець. – Ми захищаємо права діючих військовослужбовців, правоохоронців, ветеранів, військовополонених і членів їх родин, осіб, зниклих безвісти».

Також розпочало роботу регіональне представництво Уповноваженого з прав людини у Тернопільській області. Функціонує представництво у приміщенні Тернопільської обласної ради на 1 поверсі. Це дозволить оперативно реагувати на виклики та проблеми.

Дмитро Лубінець представив нового представника Уповноваженого з прав людини в нашому регіоні. Ним став Олександр Криницький.

Володимир Болєщук наголосив, що представництво стежить за дотриманням, збереженням, а у випадку необхідності – бореться за права кожного, хто з гордістю може назвати себе українцем. Так, це є непростою нішею у мирний час. Але в сучасних реаліях на них покладена ще більша відповідальність.

Тернопільська обласна рада засвідчила свою готовність співпрацювати з представництвом. На крайній сесії обласної ради депутати підтримали проект рішення щодо надання приміщень в корпусі адміністративної будівлі для облаштування регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини.