Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

26.07.2024

Відбулася третя обласна учнівська олімпіада з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади

24 липня 2024 року у Західноукраїнському національному університеті відбулася третя обласна учнівська олімпіада з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади.

Конкурс проводиться з метою підвищення рівня політичної освіти, культури та громадянської активності учнівської молоді. Організаторами олімпіади є Тернопільська обласна рада і кафедра менеджменту, публічного управління та персоналу Західноукраїнського національного університету.

До складу журі обласної учнівської олімпіади увійшли заступник голови Тернопільської обласної ради Ігор Сопель, депутати обласної ради – Олег Боберський, Ірина Шумада, Михайло Пінь, працівники апарату обласної ради та викладачі ЗУНУ.

Цьогоріч учасниками Олімпіади стали учні 10 класів та випускники загальноосвітніх навчальних закладів Тернопільської області. На першому етапі конкурсних завдань вони проходили тестування з Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Другий етап – презентація перед журі есе з проблем державотворення, місцевого самоврядування, управління соціально-економічним розвитком регіону та громад.

Варто відмітити високий рівень знань і підготовки, лідерські та творчі якості всіх учасників, прикладний характер їх доповідей, креативні презентації напрацювань.

За результатами участі випускників у третій обласній учнівській олімпіаді з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади сформовано рейтинг учасників:

1. Гайдук Евеліна Русланівна

2. Домітряк Вікторія Ігорівна

3. Павлюк Ірина Василівна

4. Михаськів Мар’ян Русланович

5. Гармата Ангеліна Борисівна

6. Марчук Соломія Іванівна

7. Новицька Олена Вікторівна

8. Іжак Еліна Андріївна

Трьом переможцям, учням 11 класів, надана можливість здобувати освіту в Західноукраїнському національному університеті на першому (бакалаврському) рівні за освітньою програмою «Публічне управління та адміністрування» за кошти обласного бюджету:

- Домітряк Вікторія Ігорівна – І місце;

- Михаськів Мар’ян Русланович – ІІ місце;

- Гармата Ангеліна Борисівна – ІІІ місце.

Нагадаємо, що в межах програми розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області на 2019-2023 роки було проведено першу та другу обласні учнівські олімпіади з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади, вісім переможців яких успішно здобувають фах за освітньою програмою «Публічне управління та адміністрування» на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти в Західноукраїнському національному університеті за кошти обласного бюджету.

На засіданні сьомої сесії Тернопільської обласної ради депутати затвердили програму розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області на 2024-2028 роки та положення про обласну учнівську олімпіаду з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади (рішення Тернопільської обласної ради від 30 листопада 2023 року № 837).

Відповідно до розпорядження першого заступника голови Тернопільської обласної ради Володимира Болєщука (№ 39 від 07.03.2024 р.), з метою підвищення рівня політичної освіти, культури та громадянської активності учнівської молоді організовано третю обласну учнівську олімпіаду з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади на базі Західноукраїнського національного університету.

Здійснення в Україні структурних реформ, зокрема місцевого самоврядування та територіальної організації влади, вимагає високого рівня професійної компетентності та професійного розвитку посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад. Тож удосконалення кадрового забезпечення органів місцевого самоврядування залишається одним з пріоритетних напрямків в роботі Тернопільської обласної ради, сприятиме Перемозі України та її динамічному післявоєнному розвитку.