Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

26.08.2024

Налагодження співпраці з регіонами Чеської Республіки

Напередодні Дня Незалежності України перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук провів робочу зустріч з головою Європейського Конгресу Українців Богданом Райчинцем, першим заступником гетьмана краю Оломоуц (Чеська Республіка) паном Івом Славотінеком та членом ради директорів організації «Post Bellum/Paměť národa» паном Мартіном Кроупа.

Мета зустрічі – налагодження партнерських стосунків між Тернопільщиною та Оломоуцьким краєм Чеської Республіки. Така співпраця особливо цікава для громад нашої області.

Під час зустрічі Володимир Болєщук подякував чеській стороні за підтримку України у важкий час війни, за військову та гуманітарну допомогу, за добре ставлення і турботу про українських біженців.

Перший заступник голови обласної ради представив економічний та туристичний потенціал Тернопільщини.

«Тернопільська область має значний потенціал для інвестицій в сільському господарстві, харчовій та переробній промисловості. Спільних питань, над якими можна і необхідно працювати, є достатньо також і в гуманітарній сфері – освіті, медицині, культурі. Значні можливості співпраці є і в галузі туризму, – зазначив Володимир Болєщук. – Сподіваємось, що сьогоднішні напрацювання стануть доброю основою для подальшої конкретної співпраці між нашими двома регіонами».

Враховуючи, що зовнішньоторговельний оборот нашої області з Чеською Республікою до війни був незначний, так само як і внесені в економіку області інвестиції, – під час зустрічі перший заступник голови Тернопільської обласної ради акцентував на інвестиційній привабливості Тернопільщини і можливості використання її виробничого та експортного потенціалу з врахуванням конкурентних переваг порівняно з іншими регіонами.

Під час зустрічі також обговорили можливість співпраці у сфері освіти. Два з чотирьох університетів, які функціонують в Тернополі носять ім’я відомих українців, які жили і творили в Чехії – це Іван Пулюй та Іван Горбачевський. Крім того, Тернопільська обласна рада проголосила 2025-й – роком Івана Пулюя.

Зустріч відбулася у знаковий для України час – День Державного Прапора та напередодні Дня Незалежності. Варто відмітити, що кольори прапора Оломоуцького краю такі ж, як і українського – синій і жовтий.