Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

07.02.2020

Чирлідинг у Кременецькому педагогічному коледжі

http://www.kogpi.edu.te.ua/  
Цей окремий самостійний вид спорту, що поєднує в собі елементи шоу й танців, зародився в США в 1870-і роки і найбільшого поширення набув до середини XX століття.
Всеукраїнська федерація чирлідингу офіційно зареєстрована в нашій країні 24 листопада 2004 року, а 22 лютого 2005-го Наказом Держкомспорту України йому було надано статус виду спорту, офіційно визнаного в Україні. З того часу щорічно проводяться Чемпіонат і Кубок України з чирлідингу. Розвиток чирлідингу в регіонах здійснюється через відокремлені підрозділи Федерації. Відповідні обласні та міські організації проводять чемпіонати та кубки областей та міст країни, мають низку цікавих регіональних заходів. Чудовим показником роботи федерації чирлідингу є останній Чемпіонат Європи, на якому збірна України виборола сім медалей.
Федерація веде широку просвітницьку та освітню роботу. Проводить курси та семінари з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців, тренерів, суддів з чирлідингу. Впроваджує передовий досвід у практику діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл, загальноосвітніх навчальних закладів, вищих навчальних закладів країни.
7 червня 2017 року Міністерство освіти і науки України затвердило нову програму з фізичного виховання для школярів, до якої включено варіативний модуль «Чирлідинг». Ця важлива перемога Федерації відкрила нові перспективи занять чирлідингом для шкільної та студентської молоді.
Наприкінці січня у Кременецькому педагогічному коледжі відбувся семінар із практичними заняттями з чирлідингу, який провели наші гості з Києва – кандидат наук з фізичного виховання і спорту, президент Федерації чирлідингу і чирспорту України Андрій Боляк і голова суддівської колегії Федерації, майстер спорту з чирлідингу Наталія Боляк.
Ініціатором заходу виступила циклова комісія викладачів фізичного виховання на чолі з головою комісії Катериною Єрусалимець. Учасниками майстер-класу»Впровадження в освітній процес з фізичної культури чирлідингу» стали школярі та вчителі фізичної культури загальноосвітніх шкіл Кременецького та Шумського районів, викладачі і студенти Кременецького лісотехнічного окледжу. Дубнівськогоколеджу РДГУ, Кременецькогог педагогічного коледж у КОГПА ім. Тараса Шевченка, а також інструктори фізичного виховання закладів дошкільної освіти м.Кременця.
Цей цікавий захід. На думку організаторів, може і має дати потужний імпульс розвитку чирлідингу на Кременеччині.