Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

08.05.2020

Звернення голови обласної ради Віктора Овчарука з нагоди Дня пам'яті та примирення:

Шановні ветерани, учасники УПА, АТО, операції Об’єднаних сил,

дорогі краяни!

 

 Вже майже три десятиліття Україна є незалежною державою. Через агресію північного сусіда та шалений супротив їй нашого народу, через самовідданість та відвагу в боротьбі із бандитським режимом мартиролог нашої держави поповнили імена новітніх, сучасних героїв, пам’ять яких ми бережемо і будемо берегти. Разом з тим ні на мить не забуваємо мільйонні жертви Другої світової. Саме ці травневі дні є для кожного українця перш за все днями пам’яті та примирення.       

Після 8 травня 1945 року (день, коли нацистська Німеччина  підписала капітуляцію) ІІ Світова ще тривала – до другого вересня. Проте завершився найжорстокіший її період на теренах Європи.

Проте  для українців він продовжувався іще  не один рік  у боротьби із більшовицьким режимом.

Десятки, а то й сотні мільйонів життів, враховуючи і ненароджених, - це криваві жнива божевільних диктаторів ХХ століття Сталіна та Гітлера, наслідки  найстрашнішої в історії людства війни. Ця трагедія не оминула в Україні жодної родини.  

Нині ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих простих солдатів та офіцерів, вояків УПА та інших армій фашистському опору, жертв нацистських та радянських концтаборів. Вони віддали свої життя за майбутнє, за безсмертя українського народу.         

Ми молимося за душі усіх невинно вбитих, за те, щоб такого ніколи не повторилося. Молимося за наших новітніх Героїв, які ціною власного життя бережуть суверенітет та цілісність нашої держави.    

Нехай кожного  воїна оберігають Небеса. Нехай ніколи  не  повторяться жахіття тої війни! 

Завжди пам'ятаймо про тих, хто загинув за волю та соборність України у часи багаточисельних агресій проти нашої держави.