Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

01.12.2020

До уваги депутатів Тернопільської обласної ради сьомого скликання!

 

         Законом України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) визначено, що депутати місцевих рад є суб'єктами декларування.

         Стаття 45 Закону визначає обов'язок подавати шляхом заповнення форми Єдиного державного реєстру декларацій на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації встановленої форми та відповідного типу:

        

         Декларація «кандидата на посаду» подається:

         Новообраними депутатами, які набули представницького мандату у Тернопільській обласній раді (після офіційного оприлюднення територіальною виборчою комісією результатів виборів особа вважається обраною депутатом). Даний тип декларації подається відповідно до абзацу першого частини третьої статті 45 Закону протягом 15 календарних днів з дня відкриття першої сесії новобраної ради. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня 2019 року включно), що передує року, в якому подається декларація.

         ПРИМІТКА: Даний тип декларації не подається, якщо депутат вже подав «щорічну» декларацію за 2019 рік.

        

         Декларація «перед звільненням» подається:

         Депутатами, які мали представницький мандат іншого виду та/або рівня (були депутатом місцевої ради або відповідним головою) і на чергових виборах 25 жовтня 2020 року набули представницького мандату у Тернопільській обласній раді. Даний тип декларацій подається відповідно до абзацу першого частини другої статті 45 Закону не пізніше 20 робочих днів з дня набуття повноважень депутата Тернопільської обласної ради. У даній декларації зазначається період, який не був охоплений деклараціями, що раніше подавалися цим суб’єктом. Останнім днем такого періоду є день припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій місцевого самоврядування.

         ПРИМІТКА: Даний тип декларацій охоплює період з 1 січня 2020 року по день припинення представницького мандату іншого виду та/або рівня.

 

         «Щорічна» декларація подається:

         Депутатами Тернопільської обласної ради відповідно до частини першої статті 45 Закону, до 01 квітня 2021 року. Така декларація охоплює період з 01 січня до 31 грудня 2020 року включно.

 

         Для заповнення декларації на сайті НАЗК (https://nazk.gov.ua) необхідно мати електронно-цифровий підпис. Для цього необхідно особисто звернутися до одного з акредитованих центрів сертифікації ключів:

         - Державна фіскальна служба України ( м. Тернопіль, вул. Білецька, 1, 1-й пов., каб. 122, або до Чортківської ОДПІ  по вул..Шевченка 23, 1-й пов., каб. 10. Крім того консультацію спеціалістів можна отримати за телефонами вказаних пунктів – (0352) 23-53-61 та (0355) 22-15-60 відповідно. Виготовлення електронно-цифрового підпису здійснюється безкоштовно).

         - Клієнти АТ КБ «Приватбанк» можуть звернутися до будь-якого відділення банку щодо виготовлення електронно-цифрового підпису терміном дії на один рік або виготовити його самостійно через особистий кабінет клієнта банку в електронній системі «Приват24» (виготовлення електронно-цифрового підпису здійснюється безкоштовно).

 

         Для виготовлення електронно-цифрового підпису в акредитованих центрах сертифікації ключів або відділеннях АТ КБ «Приватбанк», при собі необхідно мати оригінали та копії довідки про присвоєння ідентифікаційного номера та всіх заповнених сторінок паспорта, заповнену реєстраційну картку, а також носій інформації (USB-флеш-накопичувач).

 

         Враховуючи вимоги антикорупційного законодавства, просимо подати декларації відповідного типу у встановлені Законом терміни.

        

         Пропонуємо врахувати рекомендації Національного агентства з питань запобігання корупції щодо застосування антикорупційних норм під час заповнення декларації:

         1. Не затягуйте початок заповнення декларації, оскільки декларації заповнюються та подаються в електронному вигляді. У випадку одночасної роботи в системі дуже великої кількості осіб, система може давати збої. У разі таких збоїв декларація може бути подана з порушенням строку, встановленого Законом, за що встановлена відповідальність.

         2. Перевіряйте усю інформацію, яку вносите до декларації, одержуйте документальне підтвердження, зберігайте усі документи.

         3. Перед початком заповнення електронної декларації переконайтеся у наявності доступу до Реєстру, правильної електронної пошти та чинності електронно-цифрового підпису, перевірте строк дії сертифіката ключа ЕЦП.

         4. При безпосередньому заповненні декларації необхідно користуватися роз’ясненнями НАЗК щодо заповнення декларацій, які розміщені на офіційному сайті НАЗК.

         5. Заповнюйте декларацію уважно і у декілька етапів, зберігайте чернетки. Перед накладанням ЕЦП збережіть заповнену декларацію у форматі PDF. Переконайтеся у тому, що декларація відображається в Реєстрі як подана.

         6. Якщо після подання декларації виявили у ній помилку, виправте її. На це дається 7 днів і 3 спроби. Якщо виявили пізніше – повідомте НАЗК через персональний кабінет реєстру.

 

         За консультаціями щодо заповнення декларацій та виготовлення електронно-цифрового підпису можна звернутися до уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції у виконавчому апараті Тернопільської обласної ради Лідії Гелетканич за телефоном – (0352) 52-69-69, кабінет 635.